Ο Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η δέσμευση για μείωση των συντάξεων

Ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί διεμήνυσε ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να υλοποιούνται» από όλες τις πλευρές, όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει ενδεχόμενο να αποφευχθεί η περικοπή των συντάξεων του 2019, θέτοντας «ταφόπλακα» ουσιαστικά κάθε παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης.

Μιλώντας μετά την, σημείωσε πως

Η τήρηση των συμπεφωνημένων είναι ζήτημα αξιοπιστίας, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ,ενώ σχολίασε με νόημα ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αποδείξει ότι πάντα θέλουν να κάνουν το κομμάτι που τους αναλογεί.

«Αυτό σημαίνει μεταρρυθμίσεις», είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε παράλληλα πως είναι «απαραίτητο» να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα ως το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία που θα δρομολογεί ολοκλήρωση του προγράμματος.

Είπε πως θα ακολουθήσει μετα-Μνημονιακή εποπτεία η οποία όμως δεν θα ισοδυναμεί με τέταρτο Μνημόνιο. Η Αθήνα πάντως θα οφείλει να πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

«Η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει τελικά ότι ‘το κρασί νέρωσε πολύ’», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του Eurogroup.

«Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019», σημειώνει η ΝΔ, ενώ επισημαίνει πως το πλέγμα μέτρων και δεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί αποδεικνύει πως «η ‘καθαρή έξοδος’ από τα προγράμματα είναι μια ακόμη κυβερνητική αυταπάτη».

«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

www.eleftherostypos.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 25 Μάιος. 2018 - 07:09