Το νοσοκομείο Σερρών στην τρίτη θέση σε θανάτους από κορωνοϊό το Νοέμβριο

Το ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών αποτυπώνεται στη λίστα με τα νοσοκομεία της χώρας με τους περισσότερους νεκρούς από κορωνοϊό στη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Το νοσοκομείο των Σερρών καταλαμβάνει την 3η θέση με 92 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας είναι αυτά που επωμίζονται το μεγαλύτερος βάρος κατά τη διάρκεια του δεύτερου, θανατηφόρου, κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που χτύπησε τη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται, ότι και ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφησαν σε ολόκληρη τη χώρα μέσα στον «μαύρο» Νοέμβριο, αποτελεί ακόμα ένα αποδεικτικό στοιχείο για την τεράστια πίεση που δέχθηκε (και εξακολουθεί να δέχεται) το ΕΣΥ τις τελευταίες 30 ημέρες.

Στην κορυφή της «μαύρης λίστας» των νοσοκομείων της χώρας που κατέγραψαν τα περισσότερα θύματα κορονοϊού μέσα στον Νοέμβριο, βρίσκεται το «ΑΧΕΠΑ» με 185 νεκρούς, ενώ στη δεύτερη θέση το νοσοκομείο «Σωτηρία» που κατέγραψε 126 θύματα από την φονική πανδημία. Αναλυτικά η κορυφή της λίστας διαμορφώνεται ως εξής:

«ΑΧΕΠΑ» 185 νεκροί

«Σωτηρία» 126 νεκροί

Σέρρες: 92 νεκροί

Ευαγγελισμός: 91 νεκροί

Έδεσσα: 69 νεκροί

Δραμα: 68 νεκροί

Σημειώνεται ότι στην πρώτη δεκάδα της συγκεκριμένης λίστας, τα 8 νοσοκομεία βρίσκονται εκτός Αττικής.

Τα ενεργά κρούσματα του Νοεμβρίου ανά πόλη

Σχεδόν 80.000 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Νοεμβρίου. Από αυτά τα 17.000 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη (σχεδόν 1 στα 5 κρούσματα),  ακολουθεί η Αττική με σχεδόν 14.000 κρούσματα. Υψηλά ποσοστά κρουσμάτων  κορονοϊού σε σχέση με τον πληθυσμό τους εμφανίζουν οι Σέρρες (με 2.040), η Έδεσσα (με 2.552) και η Δράμα (με 1924 κρούσματα).

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 01 Δεκ. 2020 - 07:16