Νομικοί εκπρόσωποι «Συμμαχίας Σερραίων»: Δεν υφίσταται κανένα κώλυμα εκλογιμότητας για τον Αλ. Χρυσάφη

Οι νομικοί εκπρόσωποι του συνδυασμού «Συμμαχία Σερραίων» δηλώνουν κατηγορηματικά, με κοινή ανακοίνωσή τους, ότι στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη δεν υφίσταται κανένα κώλυμα εκλογιμότητας καθώς και κανένα  ασυμβίβαστο και δεν εμπίπτει σε καμία εκ των απαγορεύσεων του νόμου.

Επίσης, απευθύνουν σαφή προειδοποίηση ότι «κατά συνέπεια οιοσδήποτε ισχυρίζεται και διαδίδει τα αντίθετα, σαφέστατα και εν γνώσει του παραβιάζει το νόμο».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26/5/2019 – 2/6/2019 για το Δήμο Σερρών, μας ανατέθηκε η νομική συνδρομή και νομική εκπροσώπηση του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ – ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» σε όλα τα στάδια από την κατάρτιση του συνδυασμού κλπ. μέχρι του πέρατος της εκλογικής διαδικασίας.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες και κυρίως πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής (2-6-2019), διακινείται με διάφορους τρόπους και με προφανή σκοπό τον αθέμιτο και παράνομο επηρεασμό του εκλογικού σώματος, η ψευδέστατη πληροφορία περί δήθεν κωλύματος ή ασυμβιβάστου του επικεφαλής του συνδυασμού και υποψηφίου Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, δηλώνουμε κατηγορηματικά τα εξής:

Η εκλογική μας νομοθεσία (Ν. 3852/2010 όπως σήμερα ισχύει κλπ.), όπως και δια της νομολογίας μας έχει αποκρυσταλλωθεί, προβλέπει συγκεκριμένα κωλύματα εκλογιμότητας ενός υποψηφίου, τα οποία χαρακτηρίζονται απόλυτα, σχετικά και τοπικά. Ορισμένα εξ αυτών των κωλυμάτων μετά την εκλογή του Δημάρχου αποτελούν ταυτόχρονα και ασυμβίβαστα. 

Ρητά, σαφέστατα και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ – ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης ΔΕΝ έχει ΚΑΝΕΝΑ κώλυμα εκλογιμότητας καθώς και κανένα ασυμβίβαστο και δεν εμπίπτει σε ΚΑΜΙΑ εκ των απαγορεύσεων του νόμου. Κατά συνέπεια οιοσδήποτε ισχυρίζεται και διαδίδει τα αντίθετα, σαφέστατα και εν γνώσει του παραβιάζει το νόμο.

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε σε κάθε «ενδιαφερόμενο» το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα: «Όποιος με  ψευδείς  ειδήσεις  ή  συκοφαντικές  διαδόσεις  που ανάγονται  στο  πρόσωπο  κάποιου  υποψηφίου  ή  με  άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για  να μεταβάλει  το  εκλογικό  του  φρόνημα  σε  κάποια  από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».

Εκ των νομικών εκπροσώπων

Στέργιος Ι. Κλειτσιώτης

           Δικηγόρος

ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 13 - ΣΕΡΡΕΣ - Τ.Κ. 62122

ΤΗΛ. 2321055825 – 6972051806 –

ΑΜΔΣΣ 379

klitsiotis@msn.com»

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 30 Μάιος. 2019 - 16:29