Νεολαία ΠΑΣΟΚ Σερρών: Έρμαιο μικροκομματικών συμφερόντων η Ε.Β.Ζ.

«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης οδηγήθηκε στην καταστροφή ως έρμαιο συγκεκριμένων επικίνδυνων μικροκομματικών συμφερόντων» αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Σερρών, σε ανακοίνωσή της.

Κατάφωρη αδικία χαρακτηρίζει την τεράστια καθυστέρηση στην αποπληρωμή των παραγωγών και επισημαίνει ότι η ΕΒΖ θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό γρανάζι για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Το θέμα έθεσε η Νομαρχιακή  Επιτροπή Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Σερρών στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Η τοποθέτηση που έγινε έχει ως εξής:

Αγαπητοί Σύντροφοι-ισσες,

Bρισκόμαστε ενώπιον μίας κατάφωρης αδικίας που έχει συντελεστεί εις βάρος χιλιάδων συμπολιτών μας αγροτών, εργαζομένων και ιδιαίτερα των τευτλοπαραγωγών, εξαιτίας των αντιαναπτυξιακών σχεδίων της τωρινής Κυβέρνησης.

Η ΕΒΖ, μία βιομηχανία με τεράστια παρουσία στον τομέα της ζάχαρης διεθνώς, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις των «Συριζανέλ», βάζει λουκέτο οριστικά, αφήνοντας στον δρόμο πάμπολλες οικογένειες και δημιουργώντας εφιάλτες, αντί για όνειρα επιβίωσης που υποσχόταν.

Εκτός των άλλων, παραπάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει ήδη το Ελληνικό κράτος προς τους τευτλοπαραγωγούς, μεταξύ αυτών σε δεκάδες Σερραίους πολίτες που το αποκλειστικό τους εισόδημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία της εν λόγω Βιομηχανίας και οι οποίοι έχουν να λάβουν τα δεδουλευμένα της παραγωγής τους και των κόπων τους, για παραπάνω από 3 χρόνια.

Αντί όμως το θέμα να συζητείται επί τάπητος με τεχνοκρατικούς όρους, βλέπαμε τα Δ.Σ. της ΕΒΖ να αλλάζουν ανά 6 μήνες (έχουν αλλάξει 5 Δ.Σ. το τελευταίο διάστημα), χωρίς η Κυβέρνηση να ενημερώνει Κοινοβούλιο και αγρότες για τους λόγους των εναλλαγών αυτών, παρά τις ερωτήσεις και χωρίς να φαίνεται διατεθειμένη να «αποπληρώσει τα χρωστούμενα».

Σε μία χώρα που ο πρωτογενής της τομέας, θα έπρεπε να αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης, παραγωγής και εξαγωγών και ο δευτερογενής, η ασφαλιστική δικλείδα των προοπτικών του προηγούμενου, δυστυχώς ένα σημαντικό γρανάζι του, η ΕΒΖ, οδηγήθηκε στην καταστροφή ως έρμαιο συγκεκριμένων, επικίνδυνων μικροκομματικών συμφερόντων. Για κάποιους επομένως ψευτοαριστερούς, ενώ η λειτουργία της ΕΒΖ θα έπρεπε να γίνεται αντιληπτή ως μέρος της λύσης στο πρόβλημα της ανεργίας, αυτή εκλήφθηκε ως αίτιο της

επιδείνωσής της.

Θεωρούμε χρέος μας ως νέα γενιά, με επιστημονική κατάρτιση και τοπικές και προοδευτικές ανησυχίες, να απαιτήσουμε από τους συντρόφους του Συνεδρίου, καθώς και από τα ανώτερα κλιμάκια του «Κινήματος Αλλαγής», να γίνει η αναγκαία- κρίσιμη συζήτηση για το διακριτό αυτό ζήτημα στην αρμόδια υπο-σύσταση επιτροπή του νέου φορέα. Πρέπει επίσης επ’ αυτού το θέματος, σύντομα να υπάρξουν καινοτόμες-τεχνοκρατικές προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο αναπτυξιακό «Σχέδιο Ελλάδα» που έχει εξαγγείλει η Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά, καθώς και πιέσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου, προς την ανύπαρκτη και αντιπατριωτική Κυβέρνηση της χώρας μας.

Υποσχόμαστε στους φίλους μας αγρότες, πως θα δώσουμε όλοι μαζί το παρόν στους δίκαιους αγώνες τους μέχρι τη δικαίωση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τυχοδιώκτη και αριβίστα της πολιτικής να τους εξαθλιώσει.

Με τιμή οι σύνεδροι,

Δημήτριος Λαμπρίνιδης / Γιώργος Τρέντσιος

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Σερρών"

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 21 Μαρ. 2018 - 10:22