Μήνυμα ηρωϊσμού αλλά και ειρήνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προμαχώνα

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προμαχώνα  «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» φιλοξένησε την ομάδα URBANACT , η οποία δραστηριοποιείται στις δημόσιες τοιχογραφίες και στο STREET ART .

Το αποτέλεσμα αυτής την συνεργασίας ήταν η η δημιουργία μιας τοιχογραφίας στην πλατεία του χωριού με  εικαστικό θέμα τον ηρωισμό των πολεμιστών του ιστορικού οχυρού ΡΟΥΠΕΛ και το μήνυμα της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς,  από τον καλλιτέχνη Same84 .

grafiti_roupel_promaxonas.jpg

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ  «Τέχνη Δίχως Σύνορα – Borderless Art» ,  που λογω της πανδημίας δεν περιείχε  παράλληλες δράσεις.

Ο Προμαχώνας,  που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Οχυρό ΡΟΥΠΕΛ , αποδίδει φόρο τιμής στους πεσόντες του Απρίλη του ’41  και προσδοκεί παγκόσμια ειρήνη μέσω αυτού του έργου τέχνης  . Επίσης συνεχίζει με νέες παρεμβάσεις να αναδεικνύει την δοξασμένη ιστορία της περιοχής μας.

grafiti_roupel_promaxonas_1.jpg

«Οφείλουμε ένα  ευχαριστώ στο μεγάλο χορηγό μας  Protergia , που στήριξε οικονομικά το εγχείρημα μας .

Επισης ευχαριστούμε τις εταιρίες Vechro Paints &  Flame που μας χορήγησαν υλικά.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ τους φίλους και  μελή του συλλόγου μα που πρόσφεραν χορηγίες, φιλοξενία, χρόνο  και καλή διάθεση», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 30 Οκτ. 2020 - 07:24