Μιχάλης Τζελέπης προς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Πετάξατε στον Καιάδα τις αριστερές θέσεις και αρχές σας μαζί με τις αυταπάτες σας»

Σκληρή κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική άσκησε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, κατά την ομιλία του συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα «προαπαιτούμενα». Ο Σερραίος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε απόλυτα συντηρητικό και σκληρό το νομοσχέδιο και αναρωτήθηκε τι απέγιναν οι «αριστερές θέσεις και αρχές» του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει ο ίδιος: «Φαίνεται τα ρίξατε και αυτά στον Καιάδα μαζί με τις αυταπάτες σας.»

Στην αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής τόνισε: «Καταρχήν θα ήθελα να αναφερθώ στο success story που επικαλέστηκε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός, ο κ. Παππάς: Εδώ και δύο μέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι υπό κατάληψη τα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως, γιατί οφείλετε σε 2.500 τευτλοπαραγωγούς πλέον των 11 εκατ. Ευρώ. Και αυτό γιατί επί 3 χρόνια αλλάξατε 5 διοικήσεις, χωρίς να σας νοιάζει πώς και με ποιόν τρόπο θα πληρωθούν οι αγρότες-παραγωγοί. Αυτοί είστε και σήμερα εδώ συζητούμε ένα πολυνομοσχέδιο εις βάρος του ελληνικού λαού με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τους πλειστηριασμούς στους Έλληνες αδύναμους πολίτες, με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Και βλέπω, από την άλλη πλευρά, την πλειοψηφία να υπερασπίζετε εν θερμώ ένα νομοσχέδιο απόλυτα συντηρητικό, απόλυτα σκληρό για τον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια ο κ. Τζελέπης τοποθετήθηκε και για την διαδικασία του Νομοθετείν. «Θα ήθελα, επίσης, να σταθώ και στον τρόπο αλλά και στον χρόνο που Νομοθετούμε. 400 άρθρα, 1.600 σελίδες, μέσα σε δύο μόνο ημέρες. Συνεχίζετε, όμως, το δικό σας βιολί, καλλιεργείτε συνεχώς καινούργιες αυταπάτες. Είπε ο Πρωθυπουργός ότι είναι η «τελευταία ανηφόρα», ότι «αφήνουμε πίσω τα δύσκολα» όπως και ο Υπουργός Οικονομικών ότι το παρόν Πολυνομοσχέδιο «έχει θετικό πρόσημο». Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν δημιουργεί δημοσιονομικά μέτρα. Γιατί δε λέτε στον ελληνικό λαό, ότι το τέταρτο μνημόνιο του 2017 που ψηφίσατε, φέρνει 5,9 δις, και μόνο για το 2018 είναι ακόμα 1,8 δις μέτρα;  Περικοπή του ΕΚΑΣ 240 εκατ., κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έκπτωσης 1,5% σε παρακράτηση φόρου, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων, αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, στις συντάξεις χηρείας, μείωση επιδόματος θέρμανσης και μια σειρά από άλλα μέτρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο παρόν Νομοσχέδιο εσείς οι «αντιμνημονιακοί αριστεροί», έρχεστε αντιμέτωποι για ακόμη μία φορά με τον ίδιο σας τον εαυτό, με τις αρχές σας, τις πεποιθήσεις σας, αν βέβαια έχει μείνει κάτι από όλα αυτά.

Ακόμα, ο βουλευτής έκανε εκτενή αναφορά και στις διατάξεις που αφορούν τα εργασιακά. «Μέχρι να πάρετε την εξουσία κυρία Υπουργέ, υποσχόσασταν τη συλλογική προστασία των εργαζομένων. Ενώ, σήμερα, στο παρόν νομοσχέδιο, επιχειρείτε να αποδυναμώσετε και το βασικό μέσο συλλογικής δράσης αυτό της απεργίας, στην ουσία την καταργείτε. Υπονομεύετε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, κάνοντάς την μονάκριβη, όπου  το 90% και πλέον θα κρίνεται παράνομο». Και σε μια αγορά εργασίας που είναι, ήδη, ζούγκλα. Ο δε Ν. 1264/1982, είναι ένας Νόμος εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, ο οποίος άντεξε 35 χρόνια με τις οποιεσδήποτε παρενέργειες του, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα κακής εφαρμογής και όχι του ίδιου του νόμου. Σήμερα έρχεστε, εσείς, να του «βάλετε χέρι», παρ’ ότι πολλοί από εσάς που βρίσκεστε σήμερα μέσα στην Αίθουσα αυτή, τον υπηρετήσατε ως Συνδικαλιστές. Οι συνθήκες δε είναι τέτοιες που η εργασιακή κρίση, η ανασφάλεια και ο φόβος της ανεργίας έχουν ελαχιστοποιήσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά. Τότε γιατί τον φέρνετε; Τον φέρνετε απλώς για να τον περιφέρουν οι δανειστές ως «λάφυρο», ότι στην Ελλάδα μια δήθεν Αριστερή κυβέρνηση δέχθηκε να νομοθετήσει τις πιο ακραίες συντηρητικές επιλογές που ούτε θα μπορούσαν να φανταστούν. Όσα αντεργατικά μέτρα φέρατε, τα καταθέσατε με την μορφή Τροπολογιών. Θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι όπως φέρατε 1)τις ομαδικές απολύσεις και αποσύρατε το μέτρο της διοικητικής έγκρισης από τον Υπουργό, 2) την Κυριακή, 3) το λοκ άουτ- όλα αυτά τα φέρατε με τροπολογίες στο Νομοσχέδιο για τα «λαβράκια και τις τσιπούρες». Τα φέρατε με τροπολογία, μέσω της επαναφοράς του 656 του Αστικού Κώδικα. Είστε πολύ καλοί στο «παραμύθι». Είστε καλοί στο «γλυκαντικό» που βάζετε κάθε φορά για να πείθετε τους Βουλευτές σας να ψηφίζουν».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, μίλησε και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Θα ήθελα να μας πείτε ποιο το δίχτυ ασφαλείας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απέναντι στις οφειλές στο δημόσιο από τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους ούτε μπορούν να τα ρυθμίσουν; Υπάρχει κάποιο δίχτυ ασφαλείας ή όπως για παράδειγμα ο κάθε έφορος «βάζει χέρι» για 500 ευρώ στους λογαριασμούς, θα παίρνει και τα σπίτια των οφειλετών;».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του βουλευτή στο παρακάτω βίντεο

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 12 Ιαν. 2018 - 17:14