Μια εικόνα για το μέλλον…!!!

Η Ελλάδα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία.
Η χώρα μας έχει στοιχεία που ελάχιστες χώρες διαθέτουν. Αλλά πεποίθησή μου είναι ότι, για να δώσουμε σε αυτά την ευκαιρία να λάμψουν, οφείλουμε να συνδεθούμε ξανά με τις αξίες που πάντα  μας έδειχναν και εξακολουθούν να μας δείχνουν το δρόμο για να  προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα κι ως λαός.
Πίστη στον άνθρωπο, στην εργασία, στην προσπάθεια, στην αλληλεγγύη, στο  σεβασμό, στη δικαιοσύνη, στην αξιοκρατία, στην αξιοπρέπεια, στην αλήθεια,  στον κοινωνικό  χαρακτήρα του κράτους,  που τόσο έχουν  κακοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του 2017.
Για να λάμψει ξανά η Ελλάδα και να πάρει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, είναι χρήσιμο να επανασυνδεθεί με το ένδοξο παρελθόν της και να υπερασπιστεί αυτές τις αξίες.
Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι ξέρουμε ότι, είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στις νέες γενεές μέσα από την παιδεία. Να οικοδομήσουμε ένα νέο σύστημα παιδείας, με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, που θα βασίζονται στις διαχρονικές και παγκόσμιες αξίες του ελληνισμού, του ανθρωπισμού  και της δημοκρατίας.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί  λοιπόν,  να κάνουμε την εικόνα αυτή πραγματικότητα αλλάζοντας τα πάντα!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 19 Ιαν. 2018 - 11:15