Αν. Μεγαλομύστακας: Απαξιώνεται το Εθνικό Στάδιο Σερρών

Η πόλη των Σερρών θα στερηθεί το «οξυγόνο» μεγάλων αθλητικών οργανώσεων το 2018, λόγω της ακα-ταλληλότητας του ταρτάν του εθνικού σταδίου, όπως επισημαίνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Αν. Μεγαλομύστακας.

Ο Σερραίος βουλευτής κατέθεσε ερώτηση για το θέμα προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του εθνικού σταδίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 «Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Εθνικό Στάδιο Σερρών, αφού όχι μόνο δε μπορεί να κα-λύψει τις ανάγκες του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αλλά τελικά έμεινε και εκτός του αγωνιστικού προ-γράμματος για το άθλημα του στίβου για το 2018, λόγω ακαταλληλότητας του ταρτάν, το οποίο κρίθηκε επίφοβο για πρόκληση τραυματισμών. 

Αυτή η εξέλιξη αφαιρεί τη δυνατότητα από την πόλη των Σερρών να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και απαξιώνει τις φιλότιμες προσπάθειες των Σερραίων αθλητών του στίβου, οι οποίοι προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνουν υψηλό αθλητισμό στη χώρα μας.

Με δεδομένα τα ανωτέρω και λαμβανομένων υπόψη ότι:

 Για πρώτη φορά οι Σέρρες θα απουσιάζουν από τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας του στίβου.  

 Το πρόβλημα έχει τεθεί ξανά στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, ένα χρόνο πριν.

 Η ανεπαρκής συντήρηση των εγκαταστάσεων και ο πεπαλαιωμένος μηχανολογικός εξοπλισμός αποβαίνουν επικίνδυνοι για την ασφάλεια, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους αθλού-μενους.

 Το δικαίωμα στην άθληση αποτελεί βασικό ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα. 

                                                  Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Πότε προτίθεστε να αντικαταστήσετε το ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Σερρών, προκειμένου αφενός να παρέχετε ασφάλεια στους αθλούμενους και αφετέρου να μην αποκλείεται η πόλη των Σερρών από μεγάλες διοργανώσεις;

• Πώς και πότε προτίθεστε να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του Εθνικού Σταδίου Σερρών με επαρκές προσωπικό, οικονομικούς πόρους, υλικοτεχνική υποδομή, επαρκής συντήρηση, κτλ., ώ-στε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας για ασφαλή άθληση;». 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 11 Δεκ. 2017 - 14:34