Με ρυθμό χελώνας οι εξοφλήσεις χρεών του Δημοσίου

Tο στοκ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων γενικής κυβέρνησης, τον περασμένο Φεβρουάριο, ανήλθε σε 2,614 δισ. ευρώ και έγιναν πληρωμές 30,4 εκατ. ευρώ, ενώ κατεβλήθησαν και 49,8 εκατ. ευρώ για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πληρωμές με το σταγονόμετρο

αναφορικά με την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς ιδιώτες. Σύμφωνα με αυτά, τον Φεβρουάριο το στοκ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 2,614 δισ. ευρώ και έγιναν πληρωμές 30,4 εκατ. ευρώ, ενώ κατεβλήθησαν και 49,8 εκατ. ευρώ για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Στο μέτωπο των εκκρεμών επιστροφών φόρων, το δημόσιο χρωστά 776 εκατ. ευρώ και κατέβαλε 4,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου θα πρέπει να μηδενιστούν έως το καλοκαίρι. Τον Μάρτιο, ένα τμήμα της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ κατεβλήθη για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου ενώ τον Μάιο αναμένεται η εκταμίευση 1 δισ. ευρώ επιπλέον για τον ίδιο λόγο, υπό τη διπλή προϋπόθεση της μείωσης του στοκ των οφειλών στο μεσοδιάστημα αλλά και την παράλληλη ομαλή διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

www.euro2day.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 24 Απρ. 2018 - 08:38