Με "χρυσό" γκολ του Γκούρτσα Πανσερραϊκός-Βέροια 1-0

Νίκη νάναι και ό,τι νάναι. Αυτή την αρχή ακολούθησε ο Πανσερραϊκός στον αγώνα με τη Βέροια, την ποία νίκησε με 1-0.
Από πρώτη ματιά το σκορ φαίνεται πενιχρό, αλλά αποκτά μεγάλη σημασία, γιατί βελτιώθηε η θέση μας στη βαθμολογία.
Πιθανώς η εμφάνιση της ομάδας να μην ικανοποίησε απόλυτα τους φιλάθλους, που περίμεναν κάτι διαφορετικό, αλλά σκοπός ήταν το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι:
1) Ο Πανσερραϊκός βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αμύνεται. 2) Το σύστημα 4-3-3 που εφαρμόζει ο τεχνικός κ. Αμανατίδης είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στη φύση της ομάδας. 3) Παρά τις ελλείψεις των Σιάκκα και Βοσκόπουλου, λόγω τραυματισμών, οι αντικαταστάτες τους ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της συνάντησης. 4) Ενθαρρυντικό στοιχείο η σημαντική παρουσία των φιλάθλων που αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη.
Σ’ αυτή τη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, χρειάζεται ψυχραιμία, προσοχή, αυτοσυγκέντρωση, μετρημένες κινήσεις, όχι βεβιασμένες αποφάσεις, γιατί βγαίνουν και τα απρόοπτα όπως:
Οι υποχρεώσεις προς τον τερματοφύλακα, που με κάποια επιφύλαξη ανέρχονται σε σεβαστό ποσό. Τα οφειλόμενα στον Μάκη Κατσαβάκη και πιθανές άλλες υποχρεώσεις, δημιουργούν ανατροπή της όλης κατάστασης. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με την αδειοδότηση.
Όλα τα παραπάνω για να αντιμετωπισθούν χρειάζεται σύνεση και πίστωση χρόνου. Το πολύτιμο γκολ πέτυχε ο Γκούρτσας, ενώ από το σερραϊκό συγκρότημα όλοι προσπάθησαν για να κατακτηθούν οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί.

Δ. ΜΑΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΡΙΤΙΚΗ
Δεύτερη νίκη του Πανσερραϊκού στην έδρα του και μια εκτός έδρας άνευ αγώνος. Έτσι μαζεύονται τα "τρίποντα", φασούλι το φασούλι και με 10 βαθμούς σκαρφαλώσαμε στην 8η θέση. Ανεβαίνουμε βαθμολογικά και αγωνιστικά. Βρίσκουμε τον εαυτό μας και την χαμένη ταυτότητα. Οι προοπτικές είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές για την περαιτέρω πορεία μας.
Δεν έγινε το μεγάλο παιχνίδι, ούτε πολλές φάσεις σημειώθηκαν εκατέρωθεν. Ο Πανσερραϊκός έπαιξε όσο χρειαζόταν, ώστε να πάρει τη νίκη. Βασίσθηκε, όπως και με τον "Καραρϊσκάκη", στην καλή αμυντική λειτουργία, όπου το δίδυμο Τσαμούρη – Τσελεπίδη λειτούργησε υποδειγματικά και μαζί με τον Ρίσιτς, όταν χρειάσθηκε, επενέβησαν αποτελεσματικά και απέτρεψαν κινδύνους που δημιούργησαν οι Μπραστιάνος, Ρούνει και Οφέι.
Το "χρυσό" γκολ ο Κερδυλλιώτης Δημ. Γκούρτσας, στο 32΄, έπειτα από πίεση διαρκείας. Μπαλιά του Πόζογλου και το 1-0 ήταν γεγονός. Είναι το τέταρτο κατά σειρά για τον πρώτο σκόρερ μας. Στην επανάληψη είχαμε ένα παιχνίδι κέντρου, με λίγες καλές φάσεις, με πιο χαρακτηριστικές των Ιωαννίδη, Δούμτσο και στο 90΄ δοκάρι του Γκούρτσα.
Γενικά θα λέγαμε ότι η επικράτηση του νικητή ήταν αγχωτική αλλά δίκαιη, απέναντι μιας Βέροιας που δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερα αξιόλογο, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που αντιμετωπίστηκαν κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.
Εν κατακλείδι, ο Πανσερραϊκός βρίσκεται σε τροχιά ανόδου, βελτιώνεται, ανακτά αυτοπεποίθηση, πατά σταθερά και οι προοπτικές είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές για τη συνέχεια.
Τα επόμενα δύο παιχνίδια του Πανσερραϊκού είναι εκτός έδρας. Το Σάββατο παίζει στη Σπάρτη, που κέρδισε 2-0 εκτός έδρας τον Κισσαμικό και την άλλη Τετάρτη σε εμβόλιμη αγωνιστική πάμε στα Χανιά με Κισσαμικό.
Ο προπονητής κ. Περ. Αμανατίδης, είπε: Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήμασταν ωστόσο επηρεασμένοι διότι δεν παίξαμε την προηγούμενη Κυριακή. Αυτό μας επηρέασε. Δεν πιάσαμε μεγάλα «στάνταρ» απόδοσης και δεν είχαμε υψηλό δείκτη δυναμικής. Ωστόσο οι παίκτες μας προσπάθησαν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που προερχόταν από καλές εμφανίσεις. Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος, μιας και δεν υπάρχει κανένας εύκολος. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Εμείς δυναμώνουμε μέρα με την μέρα. Μας λείπουν μερικά παιδιά. Δουλεύουμε όλοι μαζί, φιλοδοξώντας να γίνουμε ομάδα όπως ήταν παλιά επί Αϊβαζίδη, Σαββίδη κλπ.
Ο τεχνικός της Βέροιας κ. Σ. Παπαβασιλείου χαρακτήρισε άδικο το αποτέλεσμα. Είχαμε, είπε, καλές προσπάθειες και ευκαιρίες. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πανσερραϊκό.

  • Μεγάλη νίκη του Παραλιμνίου. Κέρδισε 2-0 τον Μ. Αλέξανδρο Ξηροποτάμου και εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με 20 βαθμούς. Ακολουθεί  δεύτερη με 18 βαθμούς, η Ελπίδα Σκουτάρεως που κέρδισε εκτός έδρας του Νέστο Χρυσούπολης 1-0, ενώ η Καρπερή έχασε στην έδρα της 3-2 από την  Καβάλα.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 12 Δεκ. 2017 - 10:24