Με επισημότητα και λαμπρότητα εορτάσθηκε στην πόλη των Σερρών η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου (βίντεο)

Η δέουσα τιμή, σε όλους εκείνους που θυσιάσθηκαν σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης την 25η Μαρτίου 1821, αποδόθηκε και στην πόλη των Σερρών, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα.

Το φρόνημα των τμημάτων που παρέλασαν στην οδό Β. Βασιλείου αποτέλεσε την καλύτερη απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός έχει επίγνωση της παρακαταθήκης της ελευθερίας και ανεξαρτησίας, που του παραδόθηκε από τους προγόνους του και γνωρίζει ότι οφείλει να την  προασπίσει από οποιαδήποτε επιβουλή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, τόνισε, πως οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα οράματα των προγόνων μας και απαντήσουμε ελληνοπρεπώς στις προκλήσεις που δεχόμαστε ως χώρα.

Την ανάγκη ενότητας υπογράμμισε η υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, επισημαίνοντας ότι οφείλουμε να καθοδηγούμαστε από τα ιδανικά των αγωνιστών του 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση δοξολογίας στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στον ανδριάντα του Εμ. Παπά, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση που στην οδό Βασιλέως Βασιλείου. Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το ανάστημα των τμημάτων και ιδιαίτερα του ελληνικού στρατού, που παρέλασαν υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Σερρών.

Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις δείτε εδώ.

Δείτε παρακάτω βίντεο από τη διέλευση τμημάτων του Ελληνικού Στρατού από την εξέδρα των επισήμων.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 25 Μαρ. 2018 - 16:55