Λογοτεχνικά Βραδινά: «Από τον Αλέξη Ζορμπά του Καζαντζάκη στον Zorba the Greek του Κακογιάννη»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών, το Σύλλογο Φίλων Βιβλιοθήκης και τη Λέσχη Ανάγνωσης, διοργανώνει μια Δευτέρα κάθε μήνα λογοτεχνικά βραδινά, με παρουσιάσεις αγαπημένων λογοτεχνικών έργων. Αναβιώνει έτσι, για το ευρύ κοινό, η ζωντανή συζήτηση για μεγάλα έργα και μεγάλους συγγραφείς της λογοτεχνίας, με τρόπο που ενδιαφέρει τους απλούς αναγνώστες. Καλούμε τους συμπολίτες μας, που αγαπούν τα βιβλία, να πάρουν μέρος και να συμμετέχουν στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει.

       Στην τέταρτη συνάντηση των λογοτεχνικών βραδινών, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου της Βιβλιοθήκης, η κα. Δώρα Μπαγανά, φιλόλογος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών, θα παρουσιάσει το θέμα: «Από τον Αλέξη Ζορμπά του Καζαντζάκη στον Zorba the Greek  του Κακογιάννη».

       Η παρουσίαση θα εστιάσει στον κινηματογραφικό επικαθορισμό του μυθιστορήματος, μέσω της μεταμόρφωσης και μετάπλασης του αρχικού πυρήνα της λογοτεχνικής ιστορίας.

       Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 15 Ιαν. 2018 - 14:00