Το «κουπί» του δημάρχου Εμ. Παππά απέφερε σημαντικά αποτελέσματα για το κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού

Το «κουπί» που τράβηξε το τελευταίο εξάμηνο ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρης Νότας για τη βελτίωση και επέκταση της πίστας του κωπηλατοδρομίου Πεθελινού απέφερε αποτελέσματα. Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Νότας επισκέφθηκε τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και «έπεσαν» οι υπογραφές στην προγραμματική σύμβαση.

Ειδικότερα το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει με 150.000 ευρώ την αποκατάσταση του υγρού στίβου του κωπηλατοδρομίου Πεθελινού και με 25.000 ευρώ την επισκευή των αποδυτηρίων του γηπέδου της τοπικής κοινότητας Εμ. Παππά.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών το κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει πανελλήνιους αλλά και πανευρωπαϊκούς αγώνες, καθώς το πλάτος του υγρού στίβου θα ξεπερνά τα 100 μέτρα και το μήκος τα 2 χιλιόμετρα.

Η θετική εξέλιξη δημιουργεί συνθήκη ανάπτυξης για την περιοχή, διαμορφώνοντας έναν σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών.

Τα γρήγορα «αντανακλαστικά» του Δήμου Εμ. Παππά συνετέλεσαν ώστε να κατατεθεί εγκαίρως στη διαχειριστική αρχή του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, πρόταση ύψους 670.000 ευρώ, για τη μετατροπή του πρώην δημοτικού σχολείου Πεθελινού σε χώρος φιλοξενίας αθλητών με σύγχρονο γυμναστήριο.

Η πρόταση κατατέθηκε στις 16 Ιανουαρίου και επειδή βρίσκεται μεταξύ των πρώτων προτάσεων που υποβλήθηκαν έχει σοβαρές πιθανότητες να χρηματοδοτηθεί, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Εμ. Παππά κ. Δ. Νότας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου 2017 το υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού παραχώρησε στο Δήμο Εμ. Παππά έκταση 7.200 τ.μ. στο χώρο του κωπηλατοδρομίου Πεθελινού.

Ο κ. Νότας δήλωσε ότι το πλάνο της δημοτικής αρχής για το κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Χαρακτήρισε «μεγάλη υπόθεση» για την περιοχή τις εγκαταστάσεις, σημειώνοντας ότι μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες.

Η δημοπράτηση των εργασιών στο κωπηλατοδρόμιο Εμ. Παππά αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο και με βάση τον όρο της προγραμματικής σύμβασης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Ο δήμαρχος Εμ. Παππά στο περιθώριο της συνάντησής του με τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη, έθεσε το θέμα της πρότασης για τη δημιουργία σύγχρονου εξωτερικού αγωνιστικού χώρου στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 08 Φεβ. 2018 - 10:19