Κώστας Καραμανλής: «Όχι στην σαλαμοποίηση του θέματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων

Απαράδεκτη και προσβλητική χαρακτήρισε ο Σερραίος βουλευτής κ. Κώστας Καραμανλής, τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας την απόπειρα της κυβέρνησης να ταυτίσει, μέσω διαρροών, τις απόψεις  της Εκκλησίας με αυτές της Χρυσής Αυγής. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε, υπονομεύεται κάθε προσπάθεια για εθνική συνεννόηση.

Ο κ. Καραμανλής, από την πλευρά του, υπερασπίσθηκε το δικαίωμα της εκκλησίας να έχει άποψη.

Σε παρέμβασή του στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λώρας Ιωάννου στον σταθμό «ALPHA 989» ξεκαθάρισε ότι η ευαισθησία που έχει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για τον όρο «Μακεδονία» είναι και δεδομένη και αποδεδειγμένη.

Οι κυριότερες θέσεις που ανέπτυξε ο κ. Καραμανλής κατά την παρέμβασή του έχουν ως εξής:
-    Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα «Όχι» και το 1992 και το 2008.
-    Το Βουκουρέστι δεν κατέληξε σε συμφωνία, λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, κι άρα δεν υπάρχει σ’ αυτήν τη φάση δέσμευση για σύνθετη ονομασία.
-    Όπως έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κόκκινη γραμμή – πέρα από το όνομα – έχει να κάνει και με τις χρήσεις του ονόματος (erga omnes) αλλά και με τα ζητήματα του αλυτρωτισμού που επιδεικνύει η σκοπιανή πλευρά, προσπαθώντας να καπηλευθεί την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας.
-    Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να κάνει «σαλαμοποίηση» του όλου θέματος, δηλ. να συμφωνήσουν σε μια ονομασία και μετά να συζητήσουν τα υπόλοιπα ζητήματα.
-    Αν οι εταίροι μας θέλουν συμφωνία στο θέμα του ονόματος, πρέπει να πείσουν τους γείτονές μας να κάνουν πολλά βήματα πίσω.
-    Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι το τι λέει η Αντιπολίτευση, αλλά το τι κάνει η Κυβέρνηση. Αυτή έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
-    Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, την ώρα που ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο, αυτό το τερατούργημα, που στην ουσία είναι η εμβληματικότερη κατάρρευση του αριστερού αφηγήματος, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, κάνοντας διαρροές για τυχόν διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακούστε την παρέμβαση του κ. Καρμανλή στο παρακάτων ηχητικό αρχείο.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 12 Ιαν. 2018 - 17:13