Ημερίδα στο Επιμελητήριο για τις προοπτικές της καλλιέργειας σουσαμιού

Ενημερωτική ημερίδα για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της καλλιέργειας σουσαμιού οργανώνουν το Επιμελητήριο Σερρών και η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 6μ.μ.

Εισηγητής θα είναι ο κ. Αβραάμ Νικολαΐδης, γεωπόνος, πρώην στέλεχος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα  «Γεώργιος Χρηστίδης» (3ος όροφος Επιμελητηριακού Μεγάρου).

Το σουσάμι μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική καλλιέργεια για τη χώρα μας, ιδιαίτερα με τις νέες ποικιλίες - πληθυσμούς και τις κατάλληλες γεωπονικές πρακτικές, που επιτρέπουν τη μηχανική συγκομιδή του, με σκοπό να καλύψει σημαντικό μερίδιο των εγχώριων εισαγωγών που αγγίζουν τους 40.000 τόνους σε ετήσια βάση. Η ποιότητα του εγχώριου σουσαμιού αναγνωρίζεται τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της χρήσης του στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας μας, όπου προορίζεται για την παρασκευή χαλβά, ταχινιού, κ.α. προϊόντων σουσαμιού που παρουσιάζουν αύξηση της κατανάλωσης, λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Τα οικονομικά αποτελέσματα της καλλιέργειας είναι πολύ ικανοποιητικά και μεγαλύτερα από άλλες καλλιέργειες, που σημαίνει αύξηση του εισοδήματος του παραγωγού και τόνωση της Εθνικής οικονομίας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 15 Ιαν. 2018 - 17:31