Ίκαροι: Πολύ σκληροί για να χάσουν - Δείτε βίντεο με τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα

Πολύτιμη νίκη απέναντι σε μια «γρανιτένια» ομάδα πέτυχαν οι Ικαροι στο ΔΑΚ Σερρών κόντρα στον ΣΑΑΚ Ανατόλια, σ’ ένα παιχνίδι με πολύ δυνατές συγκινήσεις και την αγωνία στο κατακόρυφο μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έδειξε ότι είχε κάνει το «μάθημά» της και είχε έρθει «διαβασμένη» για να αντιμετωπίσει τους Ικάρους, αποδιοργανώνοντας τα δυνατά τους «όπλα».

Η πολύ σκληρή άμυνα και η ασφυκτική πίεση του Ανατόλια οδήγησαν τους παίκτες του Στέργιου Ποργιόπουλου σε λάθη και σε συνδυασμό με τη μεγάλη αστοχία από τη γραμμή των προσωπικών βολών προσέδωσαν στο παιχνίδι μια άγρια ομορφιά!

Οι Γκάτζιας και Γρίψιος πήραν του Ικάρους από το «χέρι» και τους οδήγησαν στη νίκη, με τον δεύτερο να έχει 100% στα τρίποντα, ευστοχώντας και στα πέντε σουτ που επιχείρησε έξω από τα 6,75.

Στον αντίποδα σε κακή μέρα βρέθηκαν οι Κακιούζης και Γεωργιανός.

Στην αρχή του παιχνιδιού οι Ίκαροι μπήκαν «ορεξάτοι» επιχειρώντας να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό. Τα λάθη και η απώλεια εύκολων καλαθιών δεν τους επέτρεψαν να «χτίσουν» διαφορά ασφαλείας.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου η Σερραϊκή ομάδα βρισκόταν μπροστά με 19-18.

Στην έναρξη της δεύτερη περιόδου ο Γρίψιος πήρε «φωτιά»! Σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίποντα αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να αποκτήσουν οι Ίκαροι διαφορά ασφαλείας.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να προηγηθούν με 27-29. Σε εκείνο το σημείο ο Γρίψιος πήρε και πάλι το «όπλο» του και με νέο τρίποντο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους κυανοκίτρινους. Σε μία «αναλαμπή» του ο Γεωργιανός κέρδισε φάουλ πετυχαίνοντας και το καλάθι κάνοντας το 34-32.

Ο Γκάτζιας «φόρτωσε» το καλάθι των αντιπάλων με άλλους τέσσερις πόντους διαμορφώνοντας το 42-38, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η διαφορά των 4 πόντων «φαγώθηκε» με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και οι παίκτες του Ανατόλια «τρέχοντας» ένα 0-6 σερί πήραν «κεφάλι» στο σκορ με 42-44.

Ωστόσο, οι Ίκαροι έδειξαν «χαρακτήρα» και με πόντους που σημείωσε ο «συνήθης ύποπτος» Γκάτζιας, βρέθηκαν και πάλι σε θέση «οδηγού», με 46-44.

Στο τέλος της περιόδου η Σερραϊκή ομάδα κατόρθωσε να κερδίσει μία διαφορά 7 πόντων (59-52).

Η διαφορά διευρύνθηκε με την έναρξη της τέταρτης περιόδου φθάνοντας και τους 12 πόντους, με τον Κακιούζη να μπαίνει στην «εξίσωση».

Ωστόσο, οι Ίκαροι συνέχισαν να παρουσιάζουν «αυτοκτονικές τάσεις» με τη διαφορά έξι λεπτά πριν από την λήξη να πέφτει και πάλι στους 6 πόντους.

Σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα οι κυανοκίτρινοι βρισκόταν «αγκαλιά» με τη νίκη προηγούμενοι με 70-65. Όμως, το Ανατόλια δεν είχε πει την τελευταία του «λέξη». Με τρίποντο η διαφορά μειώθηκε στους 2 πόντους οκτώ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με το παιχνίδια να μην προσφέρεται πλέον για «καρδιακούς»!

Με δύο εύστοχες βολές του Κυριακόπουλου η διαφορά μειώθηκε στον έναν πόντο.

Τρία δεύτερα πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας ο Γεωργιανός κέρδισε φάουλ και βρέθηκε στη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Το αρνητικό σερί συνεχίστηκε αστοχώντας και στις δύο βολές. Η επίθεση που πρόλαβαν να εκδηλώσουν οι παίκτες του Ανατόλια δεν κατέληξε στο καλάθι με τους Ικάρους να γλιτώνουν το «έμφραγμα» και να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 42-38, 59-52, 71-70.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ:

  • Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε από τον πρόεδρο των Ικάρων Άρη Αθανασιάδη, ο Σερραίος μπασκετμπολίστας του Ανατόλια Φίλιππος Συμεωνίδης, για την 5ετη προσφορά του στην ομάδα όταν αυτή ήταν στην Α2.
  • Τα παιχνίδια της μοίρας, δεν άφησαν τον Φίλιππο να αγωνιστεί παραπάνω από 5΄ λεπτά κόντρα στην παλιά του ομάδα και ενώ αυτό συνέβαινε για πρώτη φόρα, διότι έπαθε θλάση στην γάμπα και παρακολούθησε το υπόλοιπο ματς από τον πάγκο.
  • Βράβευση υπήρχε και για έναν ακόμη Σερραίο, τον παλαίμαχο Μάκη Τενεκετζή, από τον αντιπρόεδρο του Ανατόλια Νίκο Χαϊτογλου( που έχει δεσμούς με τις Σέρρες λόγω της μητέρας του), καθώς αγωνίστηκε στην ομάδα τη σεζόν 1980-81.
  • Χωρίς το άγχος στο φινάλε οι Ίκαροι δείχνουν να μην έχουν ταβάνι στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας λύση στην κάθε δυσκολία που προκύπτει μέχρι στιγμής στους τρεις αγώνες.
  • Βρετανικό… το κοινό στις κερκίδες του ΔΑΚ Σερρών, όπου γεμίζει ακριβώς με το τζάμπολ, και σε κάνει να απορείς που είναι όλο αυτό το πλήθος πριν. Ενώ με ευγένεια στήριξε την ομάδα σε όλο το παιχνίδι και φιλοξένησε τους φίλους και τις οικογένειες των παικτών του κολλεγίου Ανατολία που συνόδευσαν από την Θεσσαλονίκη την αποστολή της ομάδας τους.
  • Αγώνας ξεκίνησε με μισάωρη καθυστέρηση διότι άργησε να τελειώσει ο αγώνας του παιδικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στα Ικαρόπουλα και τον Ορφέα Νέου Σκοπού.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Στέργιος Ποργιόπουλος): Γρίψιος 19(5), Γεωργιανός 13, Τράκας 5, Γκάτζιας 15, Φώτογλου 2, Κακιούζης 17, Δαλαγκόζης, Γκούτζιας, Θολιώτης, Στρατής, Κεμανετζής.


ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Πέτρος Γκαϊτατζής) : Πουλιανίδης, Πρωτούλης 4, Βλάχος 5(1), Λεμονάτης, Γαλανίδης 12(4), Ζαφειρούδης 2, Συμεωνίδης 2, Ξενιτίδης, Σταματογιάννης 7, Ζώτος 20, Βεργίνης 3, Καραποστόλου 15

Β’ Εθνική – 2η αγωνιστική

Χαρίλαος Τρικούπης-Τιτάνες Παλαμά 72-64

Χαλκηδόνα-Καβάλα 66-77

Στρατώνι-Ασπίδα Ξάνθης 70-74

Φάρσαλα-Αγρίνιο 70-64

Ίκαροι Σερρών-ΣΑΑΚ Ανατόλια 71-70

Ερμής Λαγκαδά-Μαχητές Δόξας Πεύκων 57-51

Γέφυρα-Ευρώπη Πευκοχωρίου 55-65

Ρεπό: Ελίμεια

Παρακολουθήστε τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα του αγώνα στο παρακάτω βίντεο.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 22 Οκτ. 2017 - 21:54