«Χρυσή» η Άννα Κορακάκη

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε κατά την προετοιμασία της, μέσα σε ένα προπονητήριο αχούρι, η Άννα Κορακάκη, με ρίζες από τη Νιγρίτα, κατάφερε να κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο, στο πιστόλι 25μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Ρίο και έγινε η πρώτη ελληνίδα που κέρδισε δύο μετάλλια  σε μια διοργάνωση.

Η σπουδαία ελληνίδα αθλήτρια αποτελεί υπόδειγμα θέλησης, πίστης και αγωνιστικής διάθεσης, ενώ άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο πατέρας και προπονητής της που βρίσκεται δίπλα της από την πρώτη στιγμή.

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι από τους προκριματικούς, «η Αννα Κορακάκη έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Με τις οδηγίες του πατέρα και προπονητή της, Τάσου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 40 αθλήτριες και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στον τελικό. Ηταν η μόνη που βρήκε στόχο στις πρώτες πέντε βολές και, παρόλο που έπεσε στην τρίτη θέση, βρήκε την ψυχραιμία και επανήλθε στην πρώτη. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς. Ενας τελικός-θρίλερ.

Η αρχή ήταν η ιδανική για την Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά ενώ προηγείτο 6-0 το άγχος βάρυνε το... χέρι της. Η 34χρονη Γερμανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει (6-6) αλλά εκεί φάνηκε η ψυχραιμία της 20χρονης από τη Δράμα. Στο όγδοο και τελευταίο σετ, η Αννα Κορακάκη ήταν εύστοχη σε τέσσερις και η Καρς σε 3. Με 8-6 κατέκτησε το 112ο γαλανόλευκο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το 13ο για τη σκοποβολή. «Εύχομαι η διάκριση να αποτελέσει έναυσμα για τα νέα παιδιά να μπουν στα σκοπευτήρια. Την ώρα που ήμουν στο βάθρο πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι δυσκολίες που πέρασα για να βρεθώ εδώ», δήλωσε η νεότερη Ελληνίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης.

«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής . «Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου». Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 10 Αυγ. 2016 - 12:18