Εύσημα στο Δήμαρχο Σερρών για τη διαχείριση της επιδημιολογικής έξαρσης

Τις τελευταίες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα αλλά με μεγαλύτερη ένταση ο Δήμος Σερρών δοκιμάζονται από το ισχυρότερο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια δυσάρεστη κατάσταση με σοβαρές παρενέργειες πρωταρχικά στον τομέα της υγείας και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης  βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της επιδημιολογικής έκρηξης ενεργοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο που έχει στη διάθεσή του. Ο τρόπος που λειτουργεί και λαμβάνει τις αποφάσεις του εκθειάσθηκε και κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής παρουσίας του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1( https://youtu.be/9a7gIR1LSNM?t=361 ). Δημοσιογράφος από το πάνελ μίλησε εγκωμιαστικά για τον κ. Χρυσάφη λέγοντας πως είναι ένας νέος άνθρωπος και προσγειωμένος δήμαρχος που βρίσκεται μέσα στην πραγματικότητα. Ιδιαίτερα υπογραμμίσθηκε ο ορθολογικός τρόπος που κινείται ακούγοντας τους επιστήμονες και προβαίνοντας σε προσεκτικές δηλώσεις.

Ο κ. Χρυσάφης είχε προειδοποιήσει έγκαιρα πριν ακόμα εκδηλωθεί το πρόβλημα στην περιοχή μας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί η κατάσταση μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη εν ριπή οφθαλμού. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε, όπως και η πρόβλεψη που έκανε την πρώτη ημέρα που διαγνώσθηκε το πρόβλημα στην πόλη των Σερρών, ότι σε λίγες ημέρες μπορεί να μιλάμε για τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 158 κρούσματα για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Η ένταξη της Π.Ε. Σερρών στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από αύριο αποτελεί, όπως δήλωσε ο κ. Χρυσάφης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1, το νέο στοίχημα. Ως προτεραιότητα έθεσε   το δραστικό περιορισμό της διασποράς για να κερδηθούν ανθρώπινες ζωές και να επικρατήσει το «χρώμα της ζωής»!

Επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην επιστημονική κοινότητα και κατέστησε σαφές ότι θα ήταν αναποτελεσματικό να εισέλθουμε σ’ ένα κύκλο διαρκούς αμφισβήτησης, μπερδεύοντας τους πολίτες που έχουν ανάγκη σωστής καθοδήγησης.

Κάλεσε να εγκαταλειφθεί η αντιπαράθεση και η κριτική στην κρίσιμη αυτή στιγμή του αγώνα που δίνεται στο μέτωπο του κορωνοϊού και με ενότητα και συντονισμό να επιδιωχθεί η διαμόρφωση μιας πλατειάς συμμαχίας πολιτών.

«Αν ο καθένας μας δεν καταλάβει τα βασικά μέτρα δεν θα καταφέρουμε τίποτα όσα μέτρα κι αν πάρουμε» προειδοποίησε ο Δήμαρχος Σερρών.

Προέτρεψε, ακόμη, να γίνεται συσχετισμός του αριθμού των τεστ που διενεργούνται με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ώστε να διαμορφώνεται μια πιο σαφής εικόνα για τη διασπορά του νέου ιού.

Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι μέσα στις επόμενες 15 μέρες που θα διαρκέσει το  lockdown θα ξεπερασθεί το αρχικό «μούδιασμα» λόγω των αυστηρότερων μέτρων και οι Σερραίοι θα βγουν νικητές μέσα από αυτή τη δοκιμασία.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 28 Οκτ. 2020 - 21:19