Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη εκκρεμούσε σε βάρος 45χρονου που συνελήφθη στα Διαβατά

Η περίπτωση του παραπέμπει στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Πιάσε αν μπορείς», που μετέφερε στον κινηματογράφο την αληθινή του ιστορία του μεγαλύτερου απατεώνα όλων των εποχών, που κατόρθωνε πάντα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από το διώκτη του μέχρι την ημέρα που συνελήφθη.

Ο 45χρονος ημεδαπός που συνελήφθη στα Διαβατά και εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Γερμανικές αρχές δεν πρόλαβε να αναπτύξει τη δράση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που υποδύονταν στην προαναφερόμενη ταινία τον Φρανκ Γ. Άμπιγκνεϊλ, ο οποίος μέχρι τα 20 χρόνια του είχε κατορθώσει να φορέσει στολή πιλότου και να πετάξει ως συγκυβερνήτης μ' ένα τζετ της Παναμέρικαν, να υποδυθεί επί ένα χρόνο τον επόπτη γιατρό σ' ένα νοσοκομείο, να ασκήσει δικηγορία χωρίς πτυχίο, να παραστήσει με επιτυχία τον πανεπιστημιακό καθηγητή κοινωνιολογίας, και να εισπράξει πάνω από δυόμισι εκατομμύρια δολάρια με πλαστές επιταγές!

Ωστόσο, ο 45χρονος εξαιτίας μιας απάτης που διέπραξε τον Απρίλιο του 2016 στη Γερμανία, μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών της συγκεκριμένης χώρας. Σε βάρος του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ύστερα από τη συνεργασίας αστυνομικών υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και μετά από επισταμένες έρευνες και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η παράνομη δράση του εν λόγω απατεώνα έλαβε τέλος.

Κατόρθωσε, ωστόσο, να διαπράξει το «κύκνειο άσμα» του ως απατεώνας με θύμα του μια τράπεζα! Εντοπίστηκε το πρωΐ του Σαββάτου, στην περιοχή των Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη και όπως προκύπτει από την έρευνα των Γερμανικών Αρχών, είχε πραγματοποιήσει δανειακή σύμβαση 37.500 περίπου ευρώ με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, την οποία δεν αποπλήρωσε καθότι προέκυψε ότι εξ αρχής είχε σκοπό τη λήψη του δανείου και τη μετανάστευσή του στην Ελλάδα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 16 Ιουλ. 2017 - 21:21