Εξόρμηση της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών στο παλαιό Τριεθνές

Σαράντα μέλη και φίλοι της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών, πραγματοποίησαν εξόρμηση στο παλαιό Τριεθνές, στη δυτική πλευρά του όρους Κερκίνη (Μπέλλες). Με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας Σερρών, την Κυριακή15 Οκτωβρίου τρ.έ. και ώρα αναχώρησης 7 π.μ., η αποστολή (γυναίκες και άνδρες), επιβιβάστηκε σε Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και ύστερα από μία ώρα, περίπου, έφθασε στο χωριό Καβαλάρι του Ν. Κιλκίς. Αρχηγός της εξόρμησης ήταν ο Κώστας Τσιρογιάννης, ο οποίος έλαβε τα εύσημα όλων για την διοργάνωση, ενημέρωση αλλά και τη συνέπεια του ηγετικού ρόλου που διαδραμάτισε.
Ορειβάτισσες και ορειβάτες διήνυσαν απόσταση εννέα χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στο (εγκαταλελειμμένο πια) ελληνικό φυλάκιο, στο παλαιό Τριεθνές. Άρχισαν την ανάβαση από υψόμετρο 250 μ. και την ολοκλήρωσαν ύστερα από πορεία τεσσάρων ωρών, περίπου, στο παλαιό Τριεθνές, υψόμετρο 1474 μ.
Η  θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα ήταν μαγευτική, τη συμβολή, βεβαίως, των άριστων καιρικών συνθηκών. Νοτιοανατολικά διακρίνονταν η λίμνη της Κερκίνης και νοτιοδυτικά η λίμνη της Δοϊράνης, οι περιοχές Καστανούσσας και Μουριών, ενώ βορειοανατολικά οι ορεινοί όγκοι της Κερκίνης, του Πιρίν και των Κρουσίων.
Τα μέλη της ορειβατικής αποστολής των Σερρών παρέμειναν στο παλαιό Τριεθνές επί μία ώρα, περίπου, έβγαλαν τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ επόπτευσαν τους χώρους του φυλακίου και των καταφυγίων. Ακολούθως, με ανανεωμένες δυνάμεις και, κυρίως, χιουμοριστικές διηγήσεις πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Η κατάβαση, βεβαίως, ήταν πιο εύκολη αλλά και χρονικά πιο σύντομη. Όπως, πάντοτε, μετά την ολοκλήρωση μιας ορειβατικής εξόρμησης, τα μέλη και οι φίλοι της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών, περί ώρα 6 μ.μ., παρεκάθησαν σε συνεστίαση σε ωραιότατο εξοχικό κέντρο, μεταξύ Μακρινίτσας και Πλατανακίων. Με ευχές για την επόμενη ορειβατική εξόρμηση, η αποστολή επέστρεψε στα Σέρρας το βράδυ της Κυριακής.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 19 Οκτ. 2017 - 11:12