Εξαρθρώθηκε στην Πρέβεζα κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Είκοσι τέσσερα δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26,5 κιλών εντοπίσθηκαν εντός ταξιδιωτικού σάκου, ύστερα από έρευνα αστυνομικών, σε αποθηκευτικό χώρο εταιρείας, σε περιοχή της Πρέβεζας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς και ένα ημεδαπό, ηλικίας 47, 50, 57, 44 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες και σε χώρους της παραπάνω εταιρείας, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων:

  • Το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • Το χρηματικό ποσό των 616 λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • 9 κινητά τηλέφωνα και 12 πακέτα σύνδεσης,
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • 256 νάιλον συσκευασίες και
  • 4 ρολά μονωτικής ταινίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η συμμορία δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Για την εξάρθρωσή της συνεργάστηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υπηρεσίας DEA Αθηνών και αρμόδιες αρχές της Σερβίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 20 Μαρ. 2018 - 10:36