Εργασίες επέκτασης της αυλής του 18ου δημοτικού χρηματοδοτεί ο Δήμος Σερρών

“Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση της σχολικής αυλής του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, Ο αύλειος χώρος του 18ου Δημοτικού Σχολείου θα ανακαινιστεί εξ ολοκλήρου ώστε να διασφαλίζει άνετη κίνηση και εύκολη πρόσβαση προς το διδακτήριο  δίνοντας μεγαλύτερη ζωντάνια στους μαθητές, αφού θα έχουν περισσότερους χώρους για να αθληθούν και να παίξουν.”, δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του, τη Δευτέρα, στο χώρο του 18ου Δημοτικού Σχολείου που πραγματοποιούνται οι εργασίες, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση.

Στη νέα σχολική αυλή προβλέπεται μια  κεντρική είσοδος στο νότιο τμήμα της από την μεριά του υφιστάμενου πεζοδρόμου για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο χώρο του σχολείου.

 Έχουν προβλεφθεί τέσσερα καθιστικά, φύτευση θάμνων και δέντρων με νέο αρδευτικό σύστημα για σκίαση κατά τους μήνες με εντονότερη ηλιοφάνεια.

 Στο νοτιοανατολικό τμήμα προβλέπονται  δύο γήπεδα (μπάσκετ & βόλεϊ) και ένα σκάμμα μαζί με μια κερκίδα, που ολοκληρώνει τον χώρο αθλητισμού της νέας σχολικής αυλής .

Θα τοποθετηθούν δέντρα και θάμνοι με σύστημα άρδευσης, επίσης θα τοποθετηθούν δύο ιστοί ηλεκτροφωτισμού με προβολέα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 160.000,00 ευρώ από τα οποία 120.000 ευρώ προέρχονται από εισφορά σε χρήμα και 40.000 ευρώ από ΣΑΤΑ σχολείων.   Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 20 Νοε. 2017 - 11:59