«Έπεσαν» οι υπογραφές για την κατασκευή της γέφυρας Στρυμονικού (Βίντεο)

«Μία ακόμη δέσμευση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται πράξη». Αυτή ήταν η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή της γέφυρας του Στρυμονικού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και αποκατάσταση συνέχειας οδικού δικτύου του Δήμου Ηράκλειας Σερρών», για το οποίο υπεγράφη χθες η σύμβαση, μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Σερρών και της αναδόχου εργοληπτικής εταιρίας Ι.ΤΑΪΡΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε απαίτηση των κατοίκων του Στρυμονικού εδώ και χρόνια, για το οποίο η Περιφέρεια μαζί με τον δήμο Ηράκλειας έδινε αγώνα ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπήρχαν και τελικά να προχωρήσει.

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρούμε στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή ενός έργου που θα λύσει ένα σημαντικότατο πρόβλημα στην περιοχή του Στρυμονικού. Αφού ξεπεράσαμε όλους τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους, τηρούμε τελικά τη υπόσχεση που είχαμε δώσει στους κατοίκους της περιοχής και χαιρόμαστε που πλέον θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για την κατασκευή του εν λόγω έργου εξέφρασε και ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, τονίζοντας επίσης την προσπάθεια που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή για να προχωρήσει η κατασκευή της γέφυρας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη δήλωσαν και οι Αντιδήμαρχοι Ηράκλειας Αναστάσιος Νεολαντζής και Βασίλης Σαββίδης.

Όσον αφορά στο έργο, είναι συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ με ποσό σύμβασης 229.873,14 ευρώ. Ως ημερομηνία περαίωσής του ορίζεται η 16η Νοεμβρίου 2018 , ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναδόχου αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα του οκταμήνου , με χρονικό ορίζοντα τον Αύγουστο του 2018 .

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 16 Μαρ. 2018 - 18:33