Επαναλειτουργεί το ιστορικό 1ο Σύστημα Προσκόπων Σερρών

Ύστερα από μερικά χρόνια διακοπής ο Προσκοπισμός στην πόλη των Σερρών είναι και πάλι ενεργός.

Μια παρέα παλαιών προσκόπων έχοντας ζήσει την Προσκοπική ζωή και τηρώντας το Προσκοπικό ρητό «μια φορά Πρόσκοπος… πάντα Πρόσκοπος», κρίνοντας ότι ο προσκοπισμός είναι πιο απαραίτητος σήμερα από ποτέ, πήρε την πρωτοβουλία της επαναλειτουργίας του Συστήματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ/Σ.Ε.Π., στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2016, μετά από εισήγηση του Γενικού Εφόρου, ενέκρινε την πρωτοβουλία τους αυτή και ο Προσκοπισμός στην πόλη μας είναι και πάλι ζωντανός.

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Μέσα από το παιχνίδι, τις εκδηλώσεις και τις υπαίθριες δράσεις μας προωθούμε την προσωπική ανάπτυξη, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίηση, την αγάπη στο περιβάλλον, τον εθελοντισμό.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σήμερα αριθμεί περισσότερα από 25.000 μέλη και μετρά έναν αιώνα συνεχούς δράσης στην πατρίδα μας. Μέσα από τα 320 Προσκοπικά Συστήματα που δρουν στην επικράτεια, ο Προσκοπισμός έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη χιλιάδων νέων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών πολιτών, που πρεσβεύουν μια θετική αλλαγή. Τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων απασχολεί παιδιά και εφήβους από 7 μέχρι 18 ετών, που χωρίζονται σε τρεις κλάδους ανάλογα με την ηλικία τους, και νέους έως 30 ετών.

  • • Λυκόπουλα από 7 έως 11 ετών
  • • Πρόσκοποι από 11 έως 15 ετών
  • • Ανιχνευτές από 15 έως 18 ετών
  • • Προσκοπικό Δίκτυο από 18 έως 30 ετών

Και οι τέσσερις Κλάδοι λειτουργούν με την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών που τους βοηθούν ν’ ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους και να διαπαιδαγωγούνται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα.

Υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του Συστήματος είναι ο Αρχηγός του Συστήματος, ο οποίος ηγείται του Συμβουλίου Συστήματος και φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία των Προσκοπικών Τμημάτων.

Στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Σερρών, Περιφερειακής Εφορείας Κεντρικής Μακεδονίας Αρχηγός ορίστηκε να είναι ο βαθμοφόρος του ΣΕΠ Μάριος Ρακιτζής (τηλέφωνο επικοινωνίας 6972847343)

Οι συναντήσεις και οι δραστηριότητές ξεκίνησαν ήδη. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο , 17:00 με 19:00 το απόγευμα στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Σερρών, Περιφερειακής Εφορείας Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκεται στην οδό Κ. Σταμούλη 13Α Τ.Κ 62122 Σέρρες.

«Ο προσκοπισμός, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι πιο απαραίτητος σήμερα από ποτέ, είναι τα ιδεώδη του, το παιχνίδι, η περιπέτεια, η επαφή με τη φύση, η ευγενής άμιλλα, η επαφή με τον πραγματικό κόσμο.

Ας αγκαλιάσουμε με την πρέπουσα προσκοπική αγάπη το νέο μας σύστημα.

Έλα και εσύ στην ατελείωτη περιπέτεια. Σε περιμένουμε». 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 21 Οκτ. 2017 - 12:09