Έντονες αποδοκιμασίες στην παρέλαση για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας (Φωτό)

Ξεχείλισε η αγανάκτηση των πολιτών, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών και μετουσιώθηκε σε έντονες αποδοκιμασίες εις βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή αλλά και της τοπικής βουλευτού κ. Αφροδίτης Σταμπουλή.

Μεγάλος αριθμός πολιτών φώναζε διαρκώς συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας «προδοσία» την υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών καλώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στον ανδριάντα του Εμ. Παπά στην πλατεία Ελευθερίας. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την κατάθεση στεφάνων αποδοκιμάσθηκαν έντονα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής αλλά και η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή. Αντιθέτως, το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν οι εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και κατά τη διάρκεια  της παρέλασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Κατά τη διαστήματα μεγάλα τμήματα του πλήθους καταφέρονταν με συνθήματα κατά της κυβέρνησης για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας, ενώ  πολλές φορές επαναλήφθηκε το σύνθημα «προδότες».

Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια, γεγονός που σχολιάσθηκε δυσμενώς και από την βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχ. Τζελέπη.

Δίπλα από την εξέδρα της παρέλασης βρισκόταν σε ετοιμότητα το υπουργικό αυτοκίνητο σε περίπτωση που απαιτούνταν να φυγαδευθεί ο κ. Κουρουμπλής.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, οι βουλευτές  Κώστας Καραμανλής, Φ. Αραμπατζή, Μιχ. Τζελέπης, Αν. Μεγαλομύστακας και Αφροδίτη Σταμπουλή, ο δήμαρχος Σερραίων κ. Π. Αγγελίδης κ.α.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδας μας στο facebook

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 29 Ιουν. 2018 - 12:35