Έκθεση φωτογραφίας: «Ένα ταξίδι στην καθημερινότητα των Γιαζίντι»

Προσωπικές στιγμές που έχουν απαθανατίσει οι Γιαζίντι που σήμερα διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες, θα δώσουν στους επισκέπτες πληροφορίες για τη μακρά ιστορία και τη δίωξη αυτής της εθνο-θρησκευτικής μειονότητας, μέσω της έκθεσης φωτογραφίας με τον τίτλο: «Ένα Ταξίδι στην Καθημερινότητα των Γιαζίντι». Η δομή φιλοξενίας των Σερρών έχει ανακατασκευαστεί από τον ΔΟΜ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του CITY College στη Θεσσαλονίκη από τις 23 Απριλίου έως και τις 14 Μαΐου 2018, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Απαντώντας στο ερώτημα «Ποιοι είναι οι Γιαζίντι;», οι φωτογραφίες της έκθεσης συστήνουν στο ελληνικό κοινό την άγνωστη σε πολλούς μειονότητα και  αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους.

Στόχος της έκθεσης φωτογραφίας και της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει το κοινό τους Γιαζίντι, τον τρόπο ζωής τους στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας και τις προσπάθειες που γίνονται για την παροχή ενός επαρκούς επιπέδου διαβίωσης και υπηρεσιών στους πρόσφυγες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στις 18:00, παρουσία μελών της κοινότητας των Γιαζίντι που θα μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία με τους επισκέπτες. Το «παρών» θα δώσουν και εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, παρουσιάζοντας το έργο του Οργανισμού που στόχο έχει τον περιορισμό των συνεπειών της τρέχουσας ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με πρωτοβουλία του CITY College, θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες Γιαζίντι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

Είσοδος Ελεύθερη.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 20 Απρ. 2018 - 10:23