Εκλογές ΤΕΕ: Ιστορικό ρεκόρ της Δ.Κ.Μ. στο νομό Σερρών-Στην κεντρική αντιπροσωπεία ο Ιωαν. Χατζόπουλος

Πρώτη δύναμη, με θεαματική αύξηση του ποσοστού της, αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), στις εκλογές των διπλωματούχων μηχανικών της χώρας που ανήκουν στις τάξεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η Δ.Κ.Μ. με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου τις τελευταίες δεκαετίες.

Ειδικότερα, αύξησε τη δύναμη της κατά 11,76 ποσοστιαίες μονάδες, επιτυγχάνοντας ποσοστό 39.66% από 27,90% το 2016.

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών στην ΠΕ Σερρών κατέγραψε το μοναδικό ιστορικό ρεκόρ του 66,80 %. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας.

Υποψήφιος για την Κεντρική Αντιπροσωπεία ήταν και ο Σερραίος Ιωάννης Χατζόπουλος ο οποίος εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, του μεγαλύτερου επιστημονικού φορέα της χώρας, με 616 ψήφους.

xatzopoulosgiannispolitikosmixanikos.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που Σερραίος μηχανικός εκλέχτηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στην Αθήνα, ένα δύσκολο εγχείρημα δεδομένου ότι το εκλογικό σώμα προέρχεται απ’ όλη την Ελλάδα!

Ο κ. Χατζόπουλος ήταν εκλεγμένος μέχρι πρότινος στην αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ ενώ και στις πρόσφατες εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπάλληλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών τον Ιούνιο (το συλλογικό όργανο των Διπλωματούχων Μηχανικών στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους ΟΤΑ Α' & Β' βαθμού) η παράταξη της ΔΚΜ στις Σέρρες, με υποψήφιο τον Ιωάννη Χατζόπουλο, είχε λάβει επίσης το σαρωτικό ποσοστό 78,46% σε επίπεδο ΠΕ Σερρών κατατάσσοντάς τον πρώτο στις προτιμήσεις των συναδέλφων του σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας.

Tο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της Κυβέρνησης και έχει σκοπό την προαγωγή της επιστήμης στους τομείς που σχετίζονται με την ειδικότητα των μελών του, την προαγωγή της τεχνικής και της τεχνολογίας γενικά και την αξιοποίησή τους για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στο πλαίσιο των αρχών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 07 Νοε. 2019 - 22:29