Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Σερρών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ
Θα σημαιοστολισθούν τα Δημόσια, Δημοτικά , Ν.Π.Δ.Δ. - Ι.Δ. και Ιδιωτικά καταστήματα και κατοικίες από ώρα 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης.
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
Θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια Καταστήματα, το Δημοτικό Κατάστημα, τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.
ΩΡΑ 10.30π.μ.
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλων Ταξιαρχών.
Ομιλία από τον κ. Στέφανο Ξίφτο – Διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.
Μετάβαση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Εμπορίου.
Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Συνταγματάρχη-Διοικητή του 10ου Σ.Π.Ζ.,  το Δήμαρχο, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις πολιτικές νεολαίες και όποιον εκπρόσωπο Νομικού προσώπου θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
Σιγή ενός λεπτού.
Εθνικός Ύμνος.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις προσκλήθηκαν να παραβρεθούν:
- Ο ΛΑΟΣ
-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεολόγος με τον Ιερό κλήρο. Οι Βουλευτές Ν. Σερρών. Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και η Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Ο Συνταγματάρχης - Διοικητής του 10ου Συντάγματος. Ο Δήμαρχος. Οι πρώην Υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων.
-Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Οι Πρωτοδίκες και Πρωτοδίκες του Διοικητικού Πρωτοδικείου. O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου. Οι Προϊστάμενοι Υπηρεσιών Περ. Ενοτ. Σερρών και λοιπών Δημοσίων Υπηρεσιών. Οι Ειρηνοδίκες και Πταισματοδίκες κατά ιεραρχική τάξη. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων. Οι Πρόεδροι και τα μέλη Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών.  Ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου. Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος κατά ιεραρχική τάξη. Ο Πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών. Οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Ενώσεων Εθνικής Αντίστασης. Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων. Οι Εκπρόσωποι του Τύπου. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων. Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Σερρών και οι Πρόεδροι των Εργατικών Οργανώσεων. Ο Πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών. Οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων. Οι Πρόεδροι Πολιτιστικών Οργανώσεων και των άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 22 Νοε. 2017 - 12:47