Εγκρίθηκε η δαπάνη για την αντικατάσταση του τάπητα του δημοτικού σταδίου Σερρών

Ευοδώθηκαν οι διαρκείς προσπάθειες τοπικών φορέων για την αντικατάσταση του τάπητα του δημοτικού σταδίου Σερρών. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πρότεινε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 507.780 ευρώ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΖΑ δράττεται της ευκαιρίας και καταφέρεται εναντίον προηγούμενων κυβερνήσεων, για το ημιτελές έργο της κατασκευής κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Μετά από τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του έτους 2018 και, ύστερα από πρόταση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εγκρίθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο «Προμήθεια- εγκατάσταση προκατασκευασμένου τάπητα στίβου δημοτικού σταδίου Δήμου Σερρών» προϋπολογισμού 507.780 €.

Το έργο κρίθηκε απαραίτητο, αφού η κατάσταση του συνθετικού τάπητα  και είχε καταλήξει επικίνδυνη για την υγειά των αθλητών και αθλητριών  διότι το ταρτάν του σταδίου εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από χίλιους αθλητές και αθλήτριες  και ειδικά τους μικρούς αθλητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του αθλητισμού .

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων του αθλητισμού.

Με την ένταξη του έργου αποκατάστασης του συνθετικού τάπητα του στίβου, τα αθλητικά έργα της Π.Ε. Σερρών που χρηματοδοτήθηκαν μέσω του ΠΔΕ της ΓΓΑ είναι συνολικού ύψους 889.919 €.

Πλέον πάρα της δυσκολίες έχουμε  έργα αναγκαία και ουσίας και όχι ημιτελή και μη παραδοτέα έργα, με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το κολυμβητήριο στον ΟΒΑ η πόλη των Σερρών θα είχε δυο κλειστά προπονητήρια  για την κολύμβηση με πισίνες πενήντα μέτρων, αντί αυτού έχει ένα  αθλητικό κουφάρι στο οποίο δαπανήθηκαν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και ποτέ δεν παραδόθηκε στον Σερραϊκό λαό.

Πράξεις και έργα αυτών που μας κυβερνούσαν έως το 2015,και θέλουν να αναλάβουν πάλι τις τύχες της χωράς για να συνεχίσουν το προηγούμενο πετυχημένο έργο τους .Δυστυχώς για αυτούς ο λαός έχει μνήμη».  

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 19 Σεπ. 2018 - 17:27