Δύο νεκροί και 1000 τραυματίες στην Ταϊβάν από σεισμό 6,4 ρίχτερ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του σεισμού μεγέθους 6,4 ρίχτερ που έπληξε το βράδυ το ανατολικό τμήμα της νησιωτικής χώρας. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23.50 τοπική ώρα (17.50 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 21 χλμ βορειοανατολικά του λιμανιού της Χουά-λιεν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτου (USGS).

Μάλιστα, ένα ξενοδοχείο της πόλης κατέρρευσε από τη σεισμική δόνηση, η οποία είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, μόλις 1 χλμ. σύμφωνα με το USGS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει χρήστες κοινωνικών δικτύων καταγράφονται εκτεταμένες καταστροφές σε δρόμους, ενώ ορισμένα κτίρια έχουν μερικώς καταρρεύσει.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το BBC, υπάρχουν παγιδευμένοι ανθρώποι σε κάποια από τα κτίρια που δεν άντεξαν τον σεισμό. Συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο υπάρχουν τουλάχιστον 30 άνθρωποι εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, επικαλούμενη την πυροσβεστική υπηρεσία, ανακοίνωσε επίσης ότι άλλο ένα ξενοδοχείο έχει επίσης υποστεί καταστροφές, χωρίς να γίνεται λόγος, επί του παρόντος, για θύματα. Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, από την ισχυρή σεισμική δόνηση έκλεισε ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος.

Ακόμη, η κυβέρνηση αναφέρει ότι μία γέφυρα στην πόλη έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία.

www.kathimerini.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 06 Φεβ. 2018 - 22:54