Δωρεάν προληπτικός ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος στην πόλη των Σερρών από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) θα υλοποιήσει τη δράση Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής του προγράμματος «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Το ανωτέρω πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας βάσει μνημονίων συνεργασίας και σε συνεργασία με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής από το 2002, όπου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 85.000 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της δράση αυτής θα βρίσκεται, από την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στο Κεντρικό Πάρκο της πόλης των Σερρών (πεζόδρομος Δορυλαίου) το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του «Χαμόγελου του Παιδιού» », το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Στόχος είναι η δωρεάν υποβολή σε προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο παιδιών/μαθητών της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, που θα συνοδεύονται από γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς.

Στο τέλος του ελέγχου και της εξέτασης θα αποδίδεται ατομικό δελτίο ιατρικού ελέγχου με οδηγίες αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 25 Μάιος. 2018 - 07:29