Δήμος Σερρών: Πάω παντού με ποδήλατο

Στην καθιέρωση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στον αστικό ιστό της πόλης αποβλέπει ο Δήμος Σερρών με την λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων. Συνολικά 40 ποδήλατα θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών για τις μετακινήσεις τους. Οι πέντε σταθμοί των κοινόχρηστων ποδηλάτων βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας, στο κεντρικό πάρκο, στην πανεπιστημιούπολη των Σερρών, στην αρχή και στο τέρμα της οδού Εξοχών.

Φιλοδοξία του προγράμματος αποτελεί η εξοικείωση των δημοτών με το ποδήλατο και τις ποδηλατικές διαδρομές, μειώνοντας την χρήση του Ι.Χ., εξοικονομώντας ενέργεια και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Ο Δήμος Σερρών επέλεξε την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, που εορτάζεται την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, για να παρουσιάσει το σύστημα. Η παρουσίαση θα γίνει από τον δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 12μ.

Σε βίντεο του Δήμου Σερρών παρουσιάζεται πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει την κάρτα easybike και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα 40 κοινόχρηστα ποδήλατα.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 01 Ιουν. 2020 - 00:07