Διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας στις Σέρρες

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στις Σέρρες το επιστημονικό πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum με θέμα «Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή». 
«Είναι ένα γεγονός που προωθεί τη νανοτεχνολογία στον αγροτικό τομέα» δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, Γιάννης Μπαλακάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπληρώνοντας ότι είναι «τιμή μας που αυτό τα γεγονός τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών». 
«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτό το φόρουμ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Νίκος Θυμάκης σημειώνοντας «είναι σημαντικό που αυτό το φόρουμ πραγματοποιείται σε μια επαρχιακή πόλη». 
Παράλληλα, ο κ. Θυμάκης ανέφερε πως στόχος είναι «να ανανεωθεί ο γεωργικός πληθυσμός της χώρας, καθώς γερνάει, και όσοι είναι ήδη εκεί να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες». 

Το Φόρουμ

Στο φόρουμ θα παραβρεθούν 60 ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. 
Παράλληλα, το «παρών» θα δώσουν αρκετά στελέχη από το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιχειρηματικό τομέα. Συνολικά θα διεξαχθούν οκτώ συνεδρίες που θα εστιάσουν στη γεωργία-κτηνοτροφία ακρίβειας, στις νέες τεχνολογίες, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στην αξιοποίηση της φυτικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, στη διασύνδεση επιστήμης - έρευνας και επιχειρήσεων, στον αγροτουρισμό και στις πολιτικές για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα.
Το συνέδριο απευθύνεται στον αγροτικό και επιχειρηματικό αγροδιατροφικό κόσμο της χώρας και υποστηρίζεται επιστημονικά από σημαντικούς φορείς όπως το IΓΕ ο  ΕΛΓΟ-Δήμητρα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή κ.ά.
Επίσης, από τις 29 έως 31 Οκτωβρίου 2019 και στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της γνώσης για την επιχειρηματικότητα, τα οποία προσφέρονται δωρεάν σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα εκπαιδευτικά εργαστήρια έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του AgriBusiness Forum 2019. 

www.amna.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 18 Σεπ. 2019 - 15:18