Διαψεύσθηκε η δέσμευση για καταβολή των 6,2 εκατ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς

Άλλη μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση της κυβέρνησης προστέθηκε μετά τη διάψευση της δέσμευσης που είχε αναλάβει η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ για πληρωμή των 6,2 εκατ. ευρώ, που οφείλονται σε 2.300 τευτλοπαραγωγούς για την σοδιά του 2017.

Η κατάσταση στην καλλιέργεια εισέρχεται σε οριακό, πλέον, σημείο καθώς τα περιθώρια για να μην χαθεί η φετινή καλλιεργητική περίοδος έχουν στενέψει δραματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το agronews.gr η δέσμευση της διοίκησης της ΕΒΖ για εξόφληση των παραγωγών είχε βασισθεί σε συμφωνία με τη Royal Sugar, για αγορά των αποθεμάτων ζάχαρης του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας. Ωστόσο, η συμφωνία «ναυάγησε» και η διοίκηση της βιομηχανίας βρέθηκε για άλλη μία φορά εκτεθιμένη.

«Φωνές» εντός της κυβέρνησης φέρονται να προτείνουν να περιοριστεί η λειτουργία της ΕΒΖ μόνο στην εμπορία. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε νέα σύσκεψη που θα γίνει αύριο, Τρίτη, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Βολές από τον κ. Μιχ. Τζελέπη

Ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, χρεώνει στην κυβέρνηση ο υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχ, Τζελέπης και την καλεί να αντιληφθεί την εθνική σημασία της ΕΒΖ.

Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

 «Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει με ακάθεκτο ρυθμό την ολοκληρωτική διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Με τις εσφαλμένες, πολιτικές της επιλογές και πρακτικές αφήνει μεγάλη πίκρα στους αγρότες-τευτλοπαραγωγούς με το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως. Η πρόδηλη ανευθυνότητα, η επιπολαιότητα, οι συνεχόμενες αλλαγές στο ΔΣ της Βιομηχανίας (5 ΔΣ σε τρία χρόνια) από την Κυβέρνηση αυτή, υποθήκευσαν τα συμφέροντα των τευτλοπαραγωγών και το μέλλον της ίδιας της Βιομηχανίας, βάζοντας σήμερα «ταφόπλακα» στην ΕΒΖ. Έστω και στο και πέντε ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί και θα συνειδητοποιήσει την «Εθνική σημασία» της ΕΒΖ τόσο για την οικονομία όσο και για τους αγρότες-παραγωγούς και θα λάβει τις «απαιτούμενες», «απαραίτητες», «αναγκαίες» και «γενναίες» αποφάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ. Παράλληλα, θα μεριμνήσει άμεσα για την αποπληρωμή των οφειλών των τευτλοπαραγωγών για την εσοδεία του 2017,  ύψους 6,2 εκατομμυρίων.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 19 Μαρ. 2018 - 13:15