Το «Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο» Σερρών στο Λόβετς της Βουλγαρίας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Entrepreneurship matters(e-Mates) 2019-1-BG01-KA229-062300_3 «Η επιχειρηματικότητα μετράει» πραγματοποιήθηκε στο Λόβετς της Βουλγαρίας η πρώτη συνάντηση καθηγητών και μαθητών έξι Ευρωπαϊκών χωρών. Το θέμα του προγράμματος ήταν το επιχειρηματικό πνεύμα και η ανάπτυξη αυτής της ικανότητας στους νέους. Κύριος στόχος είναι να αναπτυχθούν οι επιχειρηματικές δεξιότητες των μαθητών, να μάθουν νέες τεχνικές και νέες τεχνολογίες.

aristoteleio_ekpaideutirio_serres_boulgaria_1.jpg

Το πρόγραμμα διήρκησε από 4-8 Νοεμβρίου 2019.Η άφιξη καθηγητών και μαθητών του «Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου» Σερρών έγινε το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου στο χώρο του σχολείου του Λόβετς, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων μαθητών με τους Βούλγαρους μαθητές και τις οικογένειές τους, που θα τους φιλοξενούσαν. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου εορταστική τελετή με τις σχολικές χορευτικές ομάδες και τη χορωδία να παρουσιάζουν τοπικούς χορούς και ακούσματα. Παρόντες ήταν πέραν του διδακτικού προσωπικού και του διευθυντή του σχολείου, ιθύνοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των σχολείων.

Η ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαίων μαθητών συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες με πλήθος δραστηριοτήτων. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη Λούκοβιτ γνωστή για το Σπήλαιό της «Τα ματιά του Θεού», συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Νομάρχη, επίσκεψη στο Ορθόδοξο μοναστήρι της πόλης Τρογιάν. Εντυπωσιακή ήταν η επικοινωνία, η συνεργασία και η διαλογική αντιπαράθεση των μαθητών σχετικά με την υπακοή των πολιτών σε θέματα που απαγορεύονται με νόμο.

Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας τελετής που διοργανώθηκε από το σχολείο φιλοξενίας. Οι εντυπώσεις τους είναι θετικές και οι εμπειρίες που αποκόμισαν σε εκπαιδευτικό και διαπροσωπικό επίπεδο μοναδικές.

Ευχαριστίες απευθύνονται προς τα φυτώρια Πεχλιβανίδη, το καφεκοπτείο Μπουφίδη, τη ταβέρνα ο Μιλανέζος για τις ευγενικές τους χορηγίες και το Δήμο Σερρών για το υλικό που μας παραχώρησε.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 21 Νοε. 2019 - 08:45