Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ πεσόντων στρατιωτικών

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος πλαισιωμένος από ιερείς ετέλεσε μνημόσυνο για τους πεσόντες στρατιωτικούς.

Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ πεσόντων στρατιωτικών στους αγώνες του ελληνικού έθνους ετελέσθη το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο στρατιωτικό τμήμα του Α΄ Κοιμητηρίου Σερρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεολόγου.
Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων ενώ κατά διαστήματα διμοιρία στρατιωτικών έριχνε τιμητικές βολές.
Στεφάνια κατέθεσαν ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης κ. Αλεξ. Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Γ. Γάτσιος.
Λίγο αργότερα το 10ο Σ.Π. διοργάνωσε δεξίωση σε κατάστημα έξω από το Α΄ Κοιμητήριο. Το μνημόσυνο τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη και αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών.
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Πριν από την τέλεση του μνημοσύνου στο Στρατιωτικό Τμήμα ο Ποιμενάρχης μας κ.κ.  Θεολόγος, ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Κρίσεως,  στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Α΄ Κοιμητηρίου.  Λίγο πριν από την απόλυση ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τα κόλυβα που έφεραν πολυάριθμοι πιστοί στη μνήμη των προσφιλών τους κεκοιμημένων.
Ο κ. Θεολόγος στο κήρυγμά του τόνισε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται το θάνατο αλλά να προετοιμάζονται για αυτόν μέσα από έργα φιλανθρωπίας και αγαθοεργιών.
Θα έρθει, είπε, ημέρα της Κρίσεως, με τη Δευτέρα Παρουσία του Δημιουργού. Για εκείνη την ημέρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε όλοι πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 13 Φεβ. 2018 - 11:40