Απονεμήθηκε στο ΕΕΕΚ Σερρών το βραβείο καλύτερης ταινίας σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό

Το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας του 12ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους απονεμήθηκε στο ΕΕΕΚ Σερρών σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακοκγιάννης στην Αθήνα.
Το ΕΕΕΚ Σερρών απέσπασε το πρώτο βραβείο με την ταινία «Ήταν όμορφο θαρρώ», με σενάριο του Λευτέρη Πασσιά και σκηνοθεσία Δημήτρη Δανιηλίδη, καθώς και το 1ο βραβείο μουσικής για το τραγούδι του μαθητή Γαβριήλ Κελεσίδη, "Φως στη σκοτεινιά" σε στίχους της συναδέλφου κ. Τασάκου Ζαχαρένιας, σε διδασκαλία και επιμέλεια του Λευτέρη Πασσιά.
Κατέκτησε, επίσης, το 2ο βραβείο καλύτερης αφίσας προώθησης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού Θωμά Μακινατζή.
Η ταινία πραγματεύεται τη μάχη των Οχυρών του Ρούπελ την Άνοιξη του 1941.
Δημιουργήθηκε με το παιδαγωγικό εργαλείο του project και ένωσε πολλές ειδικότητες μέσω της διαθεματικής προσέγγισης (μουσικός, εικαστικός, φιλόλογος, αυτόνομη διαβίωση, ειδικό βοηθητικό προσωπικό). Οι μαθητές ανέλαβαν ρόλους σε κάθε επίπεδο δημιουργίας της ταινίας από την κατασκευή σκηνικών μέχρι την ηχογράφηση των τραγουδιών που την ντύνουν. Με κεντρικό θέμα την τελική επίθεση στο οχυρό Ρούπελ, θέματα όπως πόλεμος, Ειρήνη, παράσταση, μουσική για κινηματογράφο, γίνονται άτυπα εργαλεία για περαιτέρω ανάπτυξη.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 04 Οκτ. 2022 - 09:00