Απάντηση Μωϋσιάδη σε Παπαστεργίου για Αμφίπολη: Δεν θα υπήρχε τύμβος αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια

Δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να «παίξει» μ’ ένα τόσο σημαντικό μνημείο, όπως ο Τύμβος Καστά, ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Διοικητήριο των Σερρών .

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει κάποιες πρόδρομες εργασίες στον τύμβο αλλά διεμήνυσε ότι αν η εξέλιξή τους δεν είναι η αναμενόμενη θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα προχωρήσει η ανάδειξη του μνημείου.

Ο περιφερειάρχης, υπογράμμισε, ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξης θα υπάρξει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Το γεγονός αυτό, είπε, προσδίδει στο μνημείο, εθνική αλλά και οικονομική διάσταση.

Δηκτικός ήταν απέναντι στον κ. Παπαστεργίου, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Αμφίπολη είχε δηλώσει ότι ο κ. Τζιτζικώστας λειτουργεί επικοινωνιακά πάνω στο θέμα της Αμφίπολης. Η απάντηση του περιφερειάρχη ήταν: «Υποψήφιοι είναι οι άνθρωποι κάτι πρέπει να πουν».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ρόλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο θέμα της ανάδειξης του οικουμενικού μνημείου του λόφου Καστά είναι γνωστός, υπενθυμίζοντας ότι διασφαλίσθηκαν 2,5 εκ. ευρώ για εκτέλεση εργασιών.

Πιο σαφής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μωϋσιάδης σημειώνοντας ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δείξει με έργα το ενδιαφέρον της για την Αμφίπολη. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπήρχε τύμβος αν δεν υπήρχε η περιφέρεια».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 20 Φεβ. 2019 - 08:45