Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη

Mε απόφαση του Aντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου καθορίστηκε η χρονική περίοδος απαγόρευσης ενάσκησης της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη Κερκίνη, με κάθε μέσο και εργαλείο, για λόγους προστασίας της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών.
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ισχύει από 1-4-2021 και ώρα 8π.μ. έως 20-5-2021.
Σύμφωνα με την απόφαση, η απαγόρευση αλιείας ισχύει και στους λιμναίους σχηματισμούς, αλλά και σε όλα τα ρέοντα ύδατα, όπως ποτάμια, χειμάρρους, κανάλια κλπ που καταλήγουν άμεσα στις λίμνες και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτές.
Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών, επιβάλλεται η απομάκρυνση από την λίμνη Κερκίνη όλων των αλιευτικών σκαφών, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί ο εξοπλισμός τους(αλιευτικά εργαλεία, μηχανή, κουπιά κλπ) και  η συγκέντρωσή τους στην ξηρά στις προκαθορισμένες θέσεις.
Κατά παρέκκλιση, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Σερρών.
Αρμόδιοι για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 01 Απρ. 2021 - 13:09