Αντιπολίτευση: Ο Τσίπρας διανέμει «ψίχουλα» από την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης

Αμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα.

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 700.000.000 ευρώ από τα 14,5 δισ. ευρώ που έχει υφαρπάξει από τους Έλληνες, γονατίζοντας την μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

«Είχε, μάλιστα, το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει», υπιογράμμισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την Κυβέρνησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Από την πλευρά του το Ποτάμι, σχολίασε πως «όταν ένας πολιτικός μοιράζει λεφτά, δεν τα μοιράζει από την τσέπη του».

«Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σήμερα ο κ.Τσίπρας, είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του. Γι΄ αυτούς ούτε κουβέντα!», υπογράμμισε αιχμηρά σε σχετική του ανακοίνωση το Ποτάμι και πρόσθεσε: «Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά. Δεν τον ενδιαφέρει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν φόρους όσοι έχουν απομείνει να εισφέρουν στα δημόσια ταμεία, οπότε τέλος και τα επιδόματα».

Τέλος, το Ποτάμι επισημαίνει πως «οι εξαγγελίες γίνονται μια μέρα μετά τη χθεσινή μαζική προσέλευση στις κάλπες για το νέο προοδευτικό φορέα. Αν κοιτάξει προς τα πίσω θα μάθει ότι επιταγές μοίραζαν πολλοί, αλλά αυτοί που ξεγελάστηκαν ήταν λίγοι».

Ασχολίαστες δεν έμειναν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ούτε από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία σχολίασε αιχμηρά πως ο πρωθυπουργός «ματαιοπονεί αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό».

«Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε η πολιτική τους. Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές» αναφέρει ο κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, ο υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε πως «η κυβέρνηση αντί να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη». Ο κ. Ανδρουλάκης έκρινε ως θετική κίνηση κάθε κοινωνικό μέρισμα που δίνεται σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους. Ωστόσο, αφού υπενθύμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ, τόνισε πως «οι εισφορές του ΕΦΚΑ τσάκισαν περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και την ίδια στιγμή τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ».

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτουμένων, που τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που φέρνει στη βουλή ένα προϋπολογισμό φοροληστείας, που εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ βάζει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, οι βραδινές εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, για να μοιράσει “κοινωνικά μερίσματα” από το πλεόνασμα φτώχειας του ελληνικού λαού, μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν», σχολίασε το ΚKE σε σχερτική του ανακοίνωση,

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 14 Νοε. 2017 - 08:01