Ανακοινώθηκε από τη Ν.Δ. η υποψηφιότητα του Τάσου Χατζηβασιλείου

Ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου

Το όνομα του αναπληρωτή γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. κ. Τάσου Χατζηβασιλείου, ως υποψηφίου βουλευτή Σερρών, συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που δόθηκαν, χθες, στη δημοσιότητα από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα «πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

Παράλληλα η ΝΔ σήμερα ανακοίνωσε και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της τής πρώην Β΄ Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών» αναφέρει η ΝΔ.

Τέλος αύριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις των νέων γραμματειών, και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης, σημειώνει η Πειραιώς, είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Το βιογραφικό του κ. Χατζηβασιλείου

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1981. Είναι Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Ιστορία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισε τις σπουδές του στην Διεθνή Πολιτική και στα ζητήματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου.

Σήμερα, ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και από τα Ιδρύματα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», «Λίλιαν Βουδούρη» και  «Μποδοσάκη». Του έχουν απονεμηθεί διακρίσεις αριστείας από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά και είναι καλός γνώστης των Ισπανικών.

 Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη Βουλή των Ελλήνων, και ως ερευνητής στο Τμήμα Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής και Κυπριακού στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη και τη Λευκωσία και έχει διδάξει ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Άγκυρας και στο Πάντειο. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και ακαδημαϊκά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον ιδιωτικό τομέα, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη.

 Το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία. Από το Μάιο του 2016 είναι Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 30 Ιαν. 2019 - 17:55