Αναγκαία η σύνδεση των περιοχών Σιντικής και Νευροκοπίου

Επειδή υπηρέτησα στο παρελθόν για αρκετά χρόνια σε θέση Προϊσταμένου Δημ. Υπηρεσίας στο ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ και γνωρίζω καλά την περιοχή αυτή και με αφορμή την δημοσιευθείσα προ ημερών και σε τοπικές εφημερίδες επιστολή που απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος προς τον Δήμαρχο Σιντικής και αφορούσε τεχνικές κυρίως παρεμβάσεις για βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων και γενικά του πολεοδομικού ιστού της πόλης και όχι μόνο, ήθελα να προσθέσω κι εγώ στις εύστοχες προτάσεις του σεβασμιωτάτου και τα εξής και που έχουν όμως σχέση για κάτι ευρύτερο και πέραν των στενών ορίων του Σιδ/στρου. Και αυτά αφορούν την προς ανατολάς σύνδεση με νέα οδό (διάνοιξη), του Δήμου Σιντικής μετά του όμορου Δήμου Νευροκοπίου (Δράμας), που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ακριτική αυτή περιοχή. Και πιο συγκεκριμένα να γίνει διάνοιξη και κατασκευή μιας επαρχιακής οδού μήκους 7 περίπου χιλιομέτρων μεταξύ του οικισμού του Καρυδοχωρίου (Ν. Σερρών) και του οικισμού Κατάφυτου (Ν. Δράμας), που είναι όμορα χωριά (αλλά ανήκουν σε διαφορετικούς Νομούς).

Για την κατασκευή αυτού του δρόμου των 7 χιλιομ. που θα συνδέσει το βόρειο τμήμα των Νομών Σερρών και Δράμας, έχουν γίνει και παλαιότερα υπομνήματα και ανάλογες δημοσιεύσεις από τον υποφαινόμενο, αλλά και συναντήσεις μεταξύ των τότε Νομαρχών Σερρών και Δράμας, Όμως δυστυχώς όλα σταμάτησαν εκεί, προφανώς γιατί θα σκόνταψαν στην έλλειψη πιστώσεων και την γραφειοκρατία. Κι όμως η ιδέα αυτή δεν θα πρέπει να μείνει έτσι απραγματοποίητη γιατί θα έχει πολλά οφέλη η περιοχή αυτή της Σιντικής και όχι μόνο. Όπως: θα τονωθεί οικονομικά και θα βγουν από την απομόνωση τα χωριά που βρίσκονται στον άξονα Σιδ/στρου – Καρυδοχωρίου και αντίστοιχα στα χωριά τα πέραν του οικισμού του Κατάφυτου μέχρι του Νευροκοπίου. Θα αναπτυχθεί μία αξιόλογη τουριστική κίνηση ιδίως τα Σαββατοκύριακα αφού δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα πηγαίνουν για να απολαύσουν το εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο, που θα διέρχεται μέσα από δασική περιοχή (πίσω από το Λαϊλιά) και θα είναι πόλος έλξης από πολλούς γιοταχήδες και φυσιολάτρες και θα θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό. Πολλοί θα ξεκινούν από τις Σέρρες ή την Δράμα θα πηγαίνουν από Νευροκόπι και στη συνέχεια μέσω της ωραίας αυτής διαδρομής (Καταφύτου – Καρυδοχωρίου – Αχλαδοχωρίου κ.λπ.) θα βγαίνουν Σιδηρόκαστρο και θα επιστρέφουν πάλι στον προορισμό τους (Σέρρες – Δράμα κ.λπ. απ’ όπου ξεκίνησαν). Προφανές είναι ότι θα δημιουργηθούν και νέα τουριστικά στέκια και ως εκ τούτου και θέσεις εργασίας.

Ας το σκεφθούν τούτο καλά οι αρμόδιοι, που μιλούν όλο για ανάπτυξη (και που δεν την βλέπουμε) και κυρίως οι Δήμαρχοι Σιντικής και Νευροκοπίου προκειμένου να ασκήσουν έντονες πιέσεις προς αυτούς για την διάνοιξη αυτού του δρόμου που μακροπρόθεσμα θα έχει πολλά οφέλη η περιοχή, αφού θα βγει και από την απομόνωση. Αξίζει τον κόπο! Ας μην αφήσουν εγκαταλελειμμένους άλλο τους ακρίτες αυτής της περιοχής στην τύχη τους και στο μαρασμό! 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 14 Οκτ. 2017 - 13:24