Αιχμές από «Επιμελείς Σέρρες» για το θέμα του διακανονισμού

«Εξυπνακισμούς» και «κουτοπόνηρες τακτικές» χρεώνει ο συνδυασμός «Επιμελείς Σέρρες» στο αντίπαλο «στρατόπεδο», με αφορμή τη διαδικασία του διακανονισμού για την απόκτηση δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποσαφηνίσουμε τις θέσεις μας αναφορικά με τις αποφάσεις των ενστάσεων για τις επιμελητηριακές εκλογές, καθώς το τελευταίο 24ωρο γράφηκαν και ειπώθηκαν κάποια πράγματα, που αποσκοπούσαν να πλήξουν εντέχνως την τιμή της παράταξής μας και να δημιουργήσουν επίπλαστες εντυπώσεις.

Ο συνδυασμός «Επιμελείς Σέρρες» είχε εξαρχής αμφισβητήσει τη διαδικασία των «διακανονισμών» και μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή, είχε εγκαίρως και πολλάκις απευθυνθεί στο Διευθυντή του Επιμελητηρίου Σερρών  ζητώντας να πληροφορηθεί για τη βασιμότητα και το έγκυρο της διαδικασίας. Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και με εμφανή την έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και ενημέρωση, εν τέλει λάβαμε την απάντηση ότι οι «διακανονισμοί» θα επιτρέπονταν και μάλιστα με ύψος ποσού τα δέκα (10) ευρώ. Οπότε, κι εμείς ακολουθήσαμε και υπακούσαμε στην διαμορφωθείσα κατάσταση και τίποτα περισσότερο.

Εντούτοις και βάσει όλων των παραπάνω, τόσο ο Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Σερρών (που τυγχάνει να είναι και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας)  Παναγιώτης Σπυρόπουλος, όσο και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Σερρών ουδέποτε μάς  ενημέρωσαν για τη διευκρινιστική εξέλιξη που ήρθε από το αρμόδιο Υπουργείο και η οποία σαφώς δεν προέβλεπε «διακανονισμό» των δέκα (10) ευρώ. 

Αυτός είναι και ο λόγος που απορρίφθηκαν από τη διαδικασία αρκετά άτομα του δικού μας συνδυασμού και όχι της άλλης πλευράς, από την οποία πάντως επίσης υπήρξαν τρεις (3) υποψήφιοι που απορρίφθηκαν.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό σε όλους, η άλλη πλευρά κατέφυγε μέσω των Π.Σπυρόπουλου και Δ/ντή Επιμελητηρίου Σερρών σε «εξυπνακισμούς» και «κουτοπόνηρες τακτικές» θέλοντας έτσι να πλήξει το δικό μας συνδυασμό και ταυτόχρονα να αποκομίσει η ίδια οφέλη στον αριθμό των υποψηφίων.

Είναι πράγματι λυπηρή και συνάμα προκλητική η όλη τους στάση. Την ίδια ώρα, η όλη τους συμπεριφορά είναι και άκρως δηλωτική του τρόπου με τον οποίο έχουν μάθει να δρουν, να λειτουργούν και να διοικούν. Άναρχα, δίχως πρόγραμμα, χωρίς ενημέρωση και δημοκρατία.

  Κύριοι, έφτασε η ώρα να «εμπεδώσετε»  αυτό που η ίδια η Πολιτεία προέβλεψε (ήδη από το 1914) ότι δηλαδή το Επιμελητήριο είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και όχι η προσωπική επιχείρηση ή το μαγαζί σας. Λειτουργήσατε μεροληπτικά, ορθώσατε τοίχο στην ενημέρωσή μας, μολονότι είχατε και γενικώς έχετε ως υποχρέωση την αντικειμενικότητα και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην πληροφόρηση όλων . Είστε αξιολύπητοι…

Η ώρα της κάλπης έρχεται και η ιστορία θα σας ξεπεράσει.

Βασίλης Καλαϊτζίδης

Επικεφαλής συνδυασμού «Επιμελείς Σέρρες»

Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών»   

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 16 Νοε. 2017 - 18:25