Αγώνες Δρόμου Λίμνης Κερκίνης και Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Νομικών

Τον Οκτώβριο του 2011 πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Λιθοτόπου για πρώτη φορά ο Ημιμαραθώνιος Λίμνης Κερκίνης, με μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν σ΄ αυτόν πάνω από 250 αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολούθησαν άλλες δύο εξίσου πετυχημένες διοργανώσεις τον Ιούνιο του 2013 στην Τ.Κ. Λιμνοχωρίου με 650 συμμετοχές και τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Τ.Κ. Χρυσοχωράφων με 307 συμμετοχές

Έτσι φτάσαμε στην ανακοίνωση της 4ης διοργάνωσης με την ονομασία Kerkini Lake Runs 2017 η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, το πρωί, στο ‘’Λιμανάκι’’ της Τ.Κ. Λιθοτόπου, του Δήμου Ηράκλειας Σερρών. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τους παρακάτω αγώνες:

  1. Krousia Trail 30km (ορεινός αγώνας 30χλμ στο δασικό δρόμο Λιθοτόπου - Ποντοκερασιάς)
  2. Kerkini Lake Run – Στο Δρόμο του Βουβαλιού 12km & 2ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Νομικών (χωμάτινη διαδρομή πάνω στο ανατολικό ανάχωμα της Λίμνης Κερκίνης από το ‘’Λιμανάκι’’ Λιθοτόπου μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στο ύψος των Χρυσοχωράφων)
  3. Lithotopos mini trail 1km (αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και τους συνοδούς τους στο Λόφο των Πεύκων του Λιθοτόπου)

Στα πλαίσια των διοργανώσεων επιδιώκεται:

α.   να προβληθεί η περιοχή

β. να γίνουν οι ‘’Αγώνες Δρόμου της Λίμνης Κερκίνης’’ ένας αθλητικός θεσμός και έτσι να δημιουργηθούν υποδομές για ανάπτυξη Αθλητικού Τουρισμού και

γ.  να αναδειχθούν πρωτοβουλίες για υγιείς δράσεις στην ελληνική περιφέρεια, δράσεις που

  •  καλλιεργούν το αθλητικό ιδεώδες και
  •  δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν τον αθλητισμό και τη φύση να συν-αγωνίζονται έχοντας έναν και μοναδικό στόχο, να μεταφέρουν θετικά και αισιόδοξα μηνύματα ζωής. 

Επίσης επιχειρείται να ενισχυθεί το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Ηράκλειας που τα τελευταία χρόνια κάνει τεράστια προσπάθεια με τα παιδικά και εφηβικά τμήματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών επέλεξε τον αγώνα ‘’Kerkini Lake Run – Στο Δρόμο του Βουβαλιού 12km’’ στη διαδρομή του οποίου θα πραγματοποιήσει τον 2ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου Νομικών.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Στον «αγώνα» μας αυτόν αναζητούμε υποστηρικτές να σταθούν δίπλα μας με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο επιλέξουν αυτοί (ηθική, χρηματική, τεχνολογική στήριξη/κάλυψη).

Η εκδήλωση υπολογίζεται να διαρκέσει από τις 07:30 έως τις 14:30.

 Περισσότερες πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ισοστελίδα http://kerkinilakerun.gr/ μας αλλά και στο https://www.facebook.com/kerkini-lake-run-241384005891261/ και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 18 Σεπ. 2017 - 08:23