Το 3ο ΓΕΛ Σερρών αποτέλεσε το πρώτο επαρχιακό σχολείο που συμμετείχε στους παγκόσμιους τελικούς της "Formula 1 in schools"

Με επιτυχία στέφθηκε η παρθενική συμμετοχή της ομάδας Gmax του 3ου ΓεΛ Σερρών σε παγκόσμιους τελικούς της διοργάνωσης "Formula 1 in schools". Στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Yas Island του Abu Dhabi, πήραν μέρος 55 ομάδες εκπροσωπώντας  χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Οι μαθητές του 3ου ΓεΛ Σερρών δημιούργησαν  ομάδα συνεργασίας με συμμαθητές τους από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, με την επωνυμία Pixel. Αν και δεν κατόρθωσαν να αποσπάσουν κάποιο βραβείο ή διάκριση, έζησαν μοναδικές στιγμές και αποκόμισαν γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες που θα αποτελέσουν εφόδια ζωής. 

gmax_pixel_formoula1_in_schools_1.jpg


Μέσα σε επτά ημέρες διαγωνίστηκαν στην πίστα, παρουσίασαν προφορικά την εργασία τους, αξιολογήθηκαν σε τρεις γραπτές εργασίες και στο μηχανολογικό σχέδιο του μοντέλου τους, ενώ παράλληλα κατασκεύασαν και διακόσμησαν το εκθεσιακό τους περίπτερο που αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της ομάδας και αξιολογήθηκαν και γι' αυτό. Επιπλέον μέσω των συζητήσεων με τους κριτές και των συνεντεύξεων που έδωσαν, εξάσκησαν επικοινωνιακές δεξιότητες απαραίτητες σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς τους. 
Πέρα από όλα όμως ξεχώρισαν οι μοναδικές στιγμές της αλληλεπίδρασης με τους συμμαθητές τους από ολόκληρο τον κόσμο. Οι τελετές έναρξης και λήξης, η ομαδική φωτογραφία, η νυχτερινή ξενάγηση στο Yas marina circuit και η περιήγηση στα pit των ομάδων της F1 την επόμενη μέρα χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσων είχαμε την τύχη να τα ζήσουμε. Όπως εξαιρετικά το δήλωσε στην παρουσίασή της η Αγγελική, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2016, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός σε καθορίζει για τη μετέπειτα πορεία σου. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα Gmax αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Αισθανόμαστε στο σημείο αυτό την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που ως δωρητής υποστηρίζει τη συμμετοχή ομάδων από σχολεία από όλη την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools. Χωρίς τη βοήθειά σας δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρο. 
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μεγάλους χορηγούς μας: Τον Πολυχώρο εκδηλώσεων "The Mandarin"  (http://themandarin.gr/home.html) που με τη χορηγία του καλύφθηκαν τρία εκ των αεροπορικών εισιτηρίων μας και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας (https://www.syntraser.gr/) που κάλυψε το τέταρτο. 
Προκειμένου να συμμετάσχει κάνεις στους παγκόσμιους τελικούς πρέπει να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό ως έξοδα συμμετοχής. Τη δαπάνη αυτή καλύψαμε με τη βοήθεια πολλών χορηγών μας που ήρθε η στιγμή να ευχαριστήσουμε επώνυμα. Ευχαριστούμε τον κύριο Δημούδη Δημήτριο, τον κύριο Παναγιώτου Ιωαννη και την κυρία Καλογραιάκη Ιωάννα που μοιράστηκαν μαζί μας το όνειρο. Ευχαριστούμε την εταιρία  ιατρικού εξοπλισμού, Biomed, την εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Go Grow, την εταιρία Κάντζας ΑΕΒΕ, την εταιρία Μαγγόλης Ελαστικά, την εταιρία Ποτοκίνηση ΑΕ, την εταιρία Σκλαβενίτης ΑΕΕ, την εταιρία Αυτοκίνητα Κρυστάλη, την εταιρία Lavera Hellas, τα καταστήματα Yuppie.
Ευχαριστούμε τέλος όσα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του συλλόγου διδασκόντων μας συμπαραστάθηκαν, τη διεύθυνση του 3ου ΓεΛ Σερρών και όλους όσους ήταν δίπλα μας στο δύσκολο αγώνα των τελευταίων μηνών». 
Οι Gmax ήταν η πρώτη ομάδα επαρχιακού σχολείου που συμμετείχε στους παγκόσμιους τελικούς και ελπίζουμε να εμπνεύσει πολλές ακόμη ομάδες στο μέλλον. Όσο για εμάς, το ταξίδι συνεχίζεται με τους Gmax 2019-2020 που ήδη ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για τους εθνικούς τελικούς του 2020 και για την πραγματοποίηση ενός ακόμη ονείρου. 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 05 Δεκ. 2019 - 16:28