Η Όλγα Κεφαλογιάννη την Παρασκευή στις Σέρρες-Σε εκδήλωση με τον Τάσο Χατζηβασιλείου

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός πυρήνα δράσης της οργάνωσης Women Act στις Σέρρες ανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο “Γυναίκες στη Δημόσια Σφαίρα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη”, στο ξενοδοχείο Philippos Xenia. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου κόμβου της οργάνωσης στις Σέρρες. Η Women Act είναι η σημαντικότερη μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τις γυναίκες.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, θα είναι η βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Ομιλήτριες θα είναι, ακόμη, η κ. Μαρία Αναστασιάδου, Πρόεδρος του ΔΣ της FIBRAN, η κ. Νέλλη Ευθυμίου, ιατρός, η κ. Βασιλική Πέτσα, Πρόεδρος του Συλλόγου "Σερραίες Μανούλες" και η κ. Ελπίδα Σιδηροπούλου, κτηνοτρόφος. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Μαρία Γιαννιού, Συνιδρύτρια της οργάνωσης Women Act.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δράσης της οργάνωσης WomenAct από την ίδρυση της, το 2017, ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων και τη συμβολή της στην προώθηση πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Η εκδήλωση θα εστιάσει ακόμη στους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες θα αποκτήσουν περισσότερες ικανότητες, καθώς και στην ενθάρρυνσή τους να συμμετέχουν σε περισσότερους τομείς του δημοσίου χώρου, επιδιώκοντας θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 12 Μάιος. 2022 - 13:32