Το Δασαρχείο Νιγρίτας επιτρέπει την καυσοξύλευση σε συγκεκριμένες περιοχές και ημερομηνίες

Επικοινωνία με τον Δασάρχη Νιγρίτας κ. Ζήση Ιωάννη  είχε ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, μετά από πολλά αιτήματα των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου για να τους δοθεί η άδεια για καυσοξύλευση λόγω της ανάγκης τους για θέρμανση στα σπίτια τους ( παρατεταμένος χειμώνας, ακρίβεια τις ενέργειας ) την περίοδο αυτή .
Ως γνωστόν είχε δοθεί πέρυσι, μόνο τον Οκτώβριο, η δυνατότητα για καυσοξύλευση και οι ανάγκες των νοικοκυριών δεν καλύφθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.
Ο Δασάρχης Νιγρίτας κατανοώντας τις ανάγκες των κατοίκων με  νέα ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους των παραδασόβιων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων από 17-3-22 έως 21-3-22 επιτρέποντας την υλοτομία πουρναριού και γαύρου έως 5 χωρικά κυβικά μέτρα . Οι περιοχές που επιτρέπεται η καυσοξύλευση τις καθορισμένες ημερομηνίες και σε ορισμένες περιοχές είναι :  Δήμος Βισαλτίας
Δασικό Σύμπλεγμα Κερδυλλίου όρους
Κοινότητες: Θερμά, Χουμνικό, Λαγκάδι, Δάφνη, Ορέσκεια, Καστανοχώρι, Αηδονοχώρι, Ευκαρπία, Ζερβοχώρι, Λευκότοπος, Σιτοχώρι, Αγιος Δημήτριος.
Δασικό Σύμπλεγμα Βερτίσκου Ορους :
Κοινότητες: Νιγρίτα,  Τερπνή, Νικόκλεια, Τριανταφυλλιά, Άμπελοι , Βέργη
Δήμος Αμφίπολης :
Κοινότητες: Νέα Κερδύλλια, Παλαιοκώμη, Μεσολλακιά, Αμφίπολη.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δασάρχη Νιγρίτας κο Ζήση Ιωάννη ,  που έσκυψε άμεσα πάνω στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε,  λόγω των ειδικών συνθηκών δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία σε μία τόσο δύσκολη χρονική στιγμή .

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 11 Μαρ. 2022 - 18:21