Αλ. Χρυσάφης: Όραμά μας η μετατροπή των Σερρών σε μια από τις πιο φιλικές πόλεις για το ποδήλατο

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη περιλαμβάνει την υιοθέτηση ευρωπαϊκών προτύπων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης φιλικών προς το περιβάλλον.

Η επίπεδη γεωμορφολογία των Σερρών ευνοεί την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα διασχίζει το κέντρο της πόλης και θα συνδέεται με τον ποδηλατόδρομο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Νέοι ποδηλατόδρομοι θα κατασκευασθούν στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και σε τμήμα της Γ. Παπανδρέου. Με τον τρόπο αυτό θα ενοποιηθεί το ποδηλατικό δίκτυο της πόλης από το Κεντρικό Πάρκο μέχρι την Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Στο προσεχές διάστημα σχεδιάζονται επιπλέον ποδηλατόδρομοι μήκους 6,5 χλμ.

Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού θα υλοποιήσει το όραμα του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη για τη μετατροπή των Σερρών σε μία σύγχρονη ποδηλατούπολη.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Κατασκευάζουμε νέους ποδηλατοδρόμους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και σε τμήμα της Γ.Παπανδρέου, με τους οποίος ενοποιούμε το ποδηλατικό δίκτυο από το Κεντρικό Πάρκο μέχρι την Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων σε ένα μήκος 3,2 χλμ.

Και συνεχίζουμε...σχεδιάζοντας την ενοποίηση, με ποδηλατοδρόμους,των σημαντικών σημείων της πόλης μήκους 6,5 χλμ.

Για να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για την μετατροπή των Σερρών σε  μία σύγχρονη ποδηλατούπολη!»

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 21 Ιαν. 2022 - 20:50