Τα «γκάζια» του Δημάρχου Σερρών και οι συμβολισμοί τους

Η δημιουργία του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών αρχικά χλευάστηκε από πολλούς, στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε από αρκετούς και πλέον αποθεώνεται από όλους ως η κορυφαία οδηγική πίστα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ασφαλώς και αποτελεί πολλά περισσότερα γιατί διαθέτει ξεκάθαρο αναπτυξιακό χαρακτήρα συντελώντας τα μέγιστα στην προσέλκυση επισκεπτών από κάθε γωνιά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν στον πρώην δήμαρχο Σερρών κ. Γιάννη Βλάχο που οραματίσθηκε και δημιούργησε την πίστα των Σερρών αλλά και στον κ. Τάκη Σωτηριάδη.

Η επένδυση του Αυτοκινητοδρομίου δικαίωσε τους δημιουργούς του και πλέον ο Δήμος Σερρών μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει ένα ουσιαστικό συγκριτικό πλεονέκτημα με τη φήμη του να ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας.

Όλες οι δημοτικές αρχές που ακολούθησαν αναγνώρισαν την σπουδαιότητα του έργου και συνέβαλαν στην εξέλιξή του.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι από τη Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη ανέβασαν σε άλλο επίπεδο το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, με την σημαντική βελτίωση της πίστας και την αύξηση των στάνταρ ασφαλείας, «απογειώνοντας» την οδηγική απόλαυση όσων δοκιμάζουν με ασφάλεια τα όρια τους μέσα σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης δηλώνει λάτρης της ταχύτητας και άδραξε την ευκαιρία που του δόθηκε να αποκτήσει μια οδηγική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών δοκιμάζοντας την BMW M4 Competition με τα 510 άλογα και τα 3.000 κυβικά στα πλαίσια του test drive που έγινε από την εκπομπή που παρουσιάζει ο Βασίλης Σαρημπαλίδης.

Πέρα, όμως, από την προσωπική εμπειρία που απέκτησε για τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης που προσφέρει η πίστα των Σερρών, του δόθηκε η ευκαιρία να διαφημίσει το Αυτοκιντηδρόμιο, αναφερόμενος στις πολλαπλές δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε αυτό για την ανάπτυξη σωστής οδηγικής κουλτούρας.

Τα «γκάζια» του Δημάρχου Σερρών φανερώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το Αυτοκινητοδρόμιο αποτελεί για τον κ. Χρυσάφη και τους συνεργάτες του ένα αναπτυξιακό εργαλείο που θα αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό.

Η δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δημιουργούν ένα πρόσφορο πεδίο δράσης με ευεργετικά αποτελέσματα στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Σερρών, αν και όπως ομολόγησε και ο ίδιος δεν είναι εξπέρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δε δίστασε να βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός super car ίσως για να καταστήσει σαφές ότι αδιαπραγμάτευτη πρόθεσή του είναι να «ανεβάσει στροφές» η παραγωγή έργου στο Δήμος μας επιταχύνοντας στο δρόμο της ανάπτυξης!

Από τα σχόλια που έγιναν στο σχετικό βίντεο φαίνεται πως ο κ. Χρυσάφης κατόρθωσε να κερδίσει τους ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που εκφράσθηκαν θετικά για την αγάπη με την οποία περιβάλλει το αυτοκινητοδρόμιο.

Το σίγουρο είναι πως η πίστα των Σερρών μπορεί να ηγηθεί μιας «κούρσας» για την ανάπτυξη του Δήμου μας και ο Δήμαρχος Σερρών φαίνεται όχι μόνο να το συμμερίζεται αλλά να το πιστεύει απόλυτα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 25 Οκτ. 2021 - 23:29