Η Θέρμη Σερρών τίμησε εργαζόμενό της που έσωσε λουόμενη από βέβαιο πνιγμό

Παράδειγμα έμπρακτης αλληλεγγύης και βοήθειας στον συνάνθρωπο, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ομίλου ΙΤΑ Αντώνης Γερασίμου, τον εργαζόμενο της ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε., Κυριάκο Κωνσταντινίδη, ο οποίος έσωσε μια γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στη θάλασσα.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στην παραλία Οφρυνίου, όταν η γυναίκα πνιγόταν στη θάλασσα και είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της. Οι λουόμενοι άρχισαν να φωνάζουν και ο Κυριάκος, χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεξε για να την βοηθήσει. Μετά από πολλή προσπάθεια, κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή.

Το γεγονός προκάλεσε τον θαυμασμό όσων βρίσκονταν στον χώρο και τα συγχαρητήρια των λιμενικών, των διασωστών του ΕΚΑΒ και του ιατρού του Κέντρου Υγείας, προς τον Κυριάκο Κωνσταντινίδη.

Εκπροσωπώντας τον όμιλο ΙΤΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε., Ιωάννης Μυλωνάκης, συνεχάρη τον Κυριάκο Κωνσταντινίδη για την ηρωική του πράξη και του απένειμε ειδική τιμητική πλακέτα.

Στη σχετική επιστολή του, ο πρόεδρος του ομίλου ΙΤΑ και της ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε., Αντώνης Γερασίμου ανέφερε:

"Αγαπητέ Κυριάκο,

Πληροφορήθηκα το γεγονός που ανέδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη διάθεση βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, από πλευράς σου.

Η εθελοντική διάθεση και η προσφορά στην κοινωνία, είναι από τις βασικές μας Αρχές. Με αυτές πορευόμαστε κι αυτές διέπουν τη λειτουργία μας, ως όμιλος ΙΤΑ.

Είναι λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό, πράξεις σαν τη δική σου, ειδικά στους δύσκολους για την κοινωνία, καιρούς που διανύουμε, να δείχνουν ότι υπάρχει ανθρωπιά και φιλότιμο.

Στον όμιλο και στη ΘΕΡΜΗ ξέρουμε ποιος είναι ο Κυριάκος. Γνωρίζουμε καλά ότι το ήθος, η εργατικότητα και ο υπέρμετρος ζήλος που επιδεικνύεις καθημερινά στη δουλειά, σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Ξέρουμε ότι είσαι ένας σοβαρός και υπεύθυνος οικογενειάρχης, με απλά λόγια ένας σωστός άνθρωπος στην κοινωνία.

Με την ηρωική σου πράξη, συγκίνησες περισσότερους ανθρώπους και τους έδωσες την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τις αρετές σου και να σε συγχαρούν.

Είμαστε περήφανοι για την πράξη σου και σου απονέμουμε την ειδική τιμητική πλακέτα του ομίλου, ως ελάχιστη αναγνώριση.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Γερασίμου"

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 19 Ιουλ. 2021 - 13:14